Pewnie jakiś zwolennik Searla sobie tego zażyczył... mam dla zwolenników Searla pewną propozycję, związaną z tym, co napisał marek_ka
- nie mam tu na myśli jego kategorycznych twierdzeń na tematy teologiczne, bo to jest trochę trudne do sprawdzenia, chyba nie ma na forum
nikogo, kto by w tej dziedzinie prowadził jakieś badania, choćby języka jakim napisano poszczególne fragmenty Biblii i czytał ją w oryginale
- ale coś prostego i sprawdzalnego: teoria MOND, o której napisałem, że zawiera sprzeczność - niech któryś odgadnie, na czym ona polega,
albo niech ustalą to między sobą, i zadeklarują, że takiej sprzeczności nie ma - ale wtedy wyjdą na głupich, jeśli ktoś ją pokaże. To jak?
(do określania, czy ta teoria zawiera sprzeczność, za jej definicję przyjmiemy opisy z Wikipedii, do których podałem linki, z tamtego dnia)
Dwa tematy do dyskusji o Searlu to rzeczywiście za dużo (drugi to
Generator Searla - kolejne perpetuum mobile) - należałoby któryś z nich
zamknąć, i na końcu wpisać link do drugiego z nich, żeby zainteresowani mogli łatwo znaleźć ten, który pozostanie otwarty. Oba powstały
prawie jednocześnie i mają zbliżoną ilość wypowiedzi, więc trudno o jakieś kryterium, który z nich zamknąć, a który pozostawić.