Witam serdecznie. Posiadam webasto jak w temacie, wymontowałem ze starej Scani. Chcę je uruchomić na warsztacie, bez zegara sterującego. W Eberach do uruchomienia łączy się żółty przewod z czerwonym, ale w takiej konfiguracji jest tylko słyszalne burczenie w samym piecu, pompka nie startuje ani wentylator, na amperomierzu nie widać żadnego skoku wynikającego z np. podgrzewania świecy... Dobrze rozumiem ten przewód żółty jest wspólny z jednym z przewodów do pompki? Chodzi mi o kostkę czteropinowa która ma dwa grube przewody brązowy i czerwony do zasilania i dwa cieńsze żółty i zielony po stronie pieca a po stronie do Instalacji z wtyczki wychodzi już szary i czarny który według schematu idzie do pompy, czyli jak łączymy żółty z czerwonym to dajemy zasilanie na pompę, a zielony przewod wracający z pompy jest przewodem sterujący częstotliwością taktowania pompy? Przewod żółty łączy jakby kostkę zasilania, moduł sterujący i zmierza do samego pieca. W kostce do zegara mam trochę inne kolory niż w większości tematów na forum... Nie mam wpiętego potencjometru, ale urządzenie bez niego powinno ruszyć, przynajmniej sam przedmuch... Przewodów z zegara jest więcej niż że sterownika do zegara, jakby ktoś już coś takiego przerabiał to może coś pomoże. Postaram się dodać fotki wtyczek. Bardzo proszę o pomoc w uruchomieniu... Pozdrawiam.