Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Passat B5 lift - Wiązka elektryczna modułu komfortu lub sam moduł komfortu

Fl2001 22 Jan 2020 17:05 2397 11
    Fl2001
    Level 5  
    Witam. Mam taki problem, że w moim Passacie nie działają szyby, lusterka, podświetlenia, pilot i takie tam. Mianowicie to wina modułu komfortu, ale rozebrałem tam do tego i jest meksyk w kablach poprostu, są tak pomieszane i 3 są woglóle urwane. Zwracam się z pytaniem lub prośbą pomocy o jakiś dobry schemat tej instalacji i jakiś wskazówek co najlepiej sprawdzić i jak to zrobić. Z góry dziękuję 🙂
    Fl2001
    Level 5  
    Passat B5 LIFT 1.9 TDI 115 KM 2001 rok
  • Helpful post
    MarcinS70R
    Level 22  
    W B5 fl centralny idzie po kablu.
    Fl2001
    Level 5  
    miroslaw wielki wrote:
    A kod silnika? Centralny podcisnieniowy? Pilot i alarm jest?

ATJ, pilot i alarm jest, a o co chodzi z tym podciśnieiowy?
  • Helpful post
    ladamaniac
    Level 39  
    W B5 nie było podciśnieniowego, ewentualnie może być różnica czy tylne szyby „w prądzie” czy w „korbotroniku”. Gniją łączenia przewodów, w progu kierowcy. Wrzuć fotkę jak wyglądają te wiązki. Moduł suchy ?
    Fl2001
    Level 5  
    ladamaniac wrote:
    W B5 nie było podciśnieniowego, ewentualnie może być różnica czy tylne szyby „w prądzie” czy w „korbotroniku”. Gniją łączenia przewodów, w progu kierowcy. Wrzuć fotkę jak wyglądają te wiązki. Moduł suchy ?

Moduł suchy, jutro wrzucę JPG
    Fl2001
    Level 5  
    Moduł do wymiany, będę musiał zorganizować drugi moduł, bo wszystkie kable już ogarnąłem i jest ok. Teraz pozostaje tylko znaleźć i kupić drugi. Dzięki za pomoc.
    Fl2001
    Level 5  
    Moduł do wymiany, będę musiał zorganizować drugi moduł, bo wszystkie kable już ogarnąłem i jest ok. Teraz pozostaje tylko znaleźć i kupić drugi. Dzięki za pomoc.

Dodano po 1 [minuty]:

Zamykam temat.