Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Problem z ustawieniem padów - SpeedLink Torid

Rick69 26 Jan 2020 14:10 1212 2
    Rick69
    Level 5  
    Dzień dobry,
    jestem posiadaczem dwóch padów SpeedLink Torid.
    Problem z ustawieniem padów - SpeedLink Torid

Na początku kupiłem jeden pad i byłem z niego zadowolony dlatego dokupiłem drugi taki sam. Niestety po podłączeniu obu padów nie zmienia się ich kolejność tzn. oba pady są rozpoznawane jako numer 1 - zgodnie z diodą na padzie.
    Problem z ustawieniem padów - SpeedLink Torid Problem z ustawieniem padów - SpeedLink Torid

Po zaistniałej sytuacji stwierdziłem iż zainstaluję sterowniki - TORID Gamepad Wireless 1.0.
    Posiadam system Windows 10. Niestety sterowniki nie mają możliwości ustawienia kolejności padów.
    System widzi je następująco.
    Problem z ustawieniem padów - SpeedLink Torid

Dlaczego tak bardzo mi na tym zależy? W Fifie czy innych grach wymagających do wspólnej zabawy dwóch padów - jeden z nich ciągle się rozłącza. Zaczyna migać dioda - dany gracz nie może wykonać ruchu a sytuacja powtarza się cyklicznie. Pady w Fifie są wykrywane jako dwa osobne jednak nie w systemie. Granie we dwójkę jest niemożliwe. Niestety nie mam możliwości zwrócenia padów. Czytałem jeszcze o rozwiązaniu sprawy za pomocą emulacji "x360ce_x64" - jednak nie po to kupiłem kompatybilny sprzęt żeby działy się takie cuda.
    Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał albo wie co należy zrobić?
    accordoska
    Level 2  
    Witam. Mam ten sam problem. Poradziłeś sobie z nim jakoś? Ja emuluje przez e360x i jest tak samo jak opisałeś. jeden pad działa a drugi na przemian zrywa/działa ...
    Rick69
    Level 5  
    Pady zostały zwrócone do producenta - otrzymałem zwrot środków.