Mam piec Predom Termet CO 89 (wiem że już leciwy) ale na gazie ziemnym chodził całkiem spoko.No i tak wisiał sobie zabudowany kilka latek (odcięty od gazu)i chciałem go odpalić na dyszach do propan-butanu-chyba (takie miałem orginalnie wkręcone jak był ten piec zakupiony i zmieniłem je na przystosowane do gazu ziemego wtedy).Ale świeczka pali piec nie odpala jak daje pokrętło dalej to świeczka gaśnie.Czy w zespole gazowym w tych piecach też musi coś być zmienione?Poniżej 2 zdjęcia dysz te płaskie mają oznaczenie 125 i na takich kiedyś na gazie ziemnym chodziły(te z prawej str.zdj)natomiast te po lewj str.zdj.takie stożkowe są teraz wkręcone w palnik.
Pompka i czujniki sprawne,termostat z regulacją temperatury(ten z pokrętłem) też ok,załącza i wyłącza pompkę tylko nie załącza się palnik.
Tak prawde mówiąc to nie jestem pewny tych dysz czy one nie były kiedyś do gazu ziemnego zaazatowanego (na Dolnymślasku)
[

Pompka i czujniki sprawne,termostat z regulacją temperatury(ten z pokrętłem) też ok,załącza i wyłącza pompkę tylko nie załącza się palnik.
Tak prawde mówiąc to nie jestem pewny tych dysz czy one nie były kiedyś do gazu ziemnego zaazatowanego (na Dolnymślasku)
[