Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jeep Patriot 2.4 automat wibracje, szarpanie przy ruszaniu i hamowaniu

Pakaa 30 Jan 2020 16:59 1305 5
    Pakaa
    Level 2  
    Witam mam Jeepa Patriota 2.4 4x4 w automacie i od jakiegoś czasu przy ruszaniu na niskich obrotach samochód wibruje tak jakby chciał zgasnąć ale nie gaśnie, przy hamowaniu i dojeżdżaniu powoli np. do skrzyżowania to robi to samo. Zjawisko nie występuje zawsze ale bardzo często. Tak samo gdy odpalam samochód to czasem nie odpala tak gładko tylko tak jakby się najpierw zdusi. Biegi wchodzą bez problemu, podczas jazdy też nie ma problemów żadnych jedynie gdy jadę i nagle odpuszczę gaz to potrafi bardzo lekko szarpnąć. Świece nowe irydowe, cewki też nowe. W skrzyni wymieniony olej. Czy ma ktoś pomysł co to może być i mógłby pomóc?
    Pakaa
    Level 2  
    Niestety, diagnostyka nie wykazała nic. Dodam że cewki wymieniłem jakieś 3 miesiące temu ale na firmę NTY, czy możliwe że to ich wina? były ponad 2 razy tańsze niż NGK.
    Pakaa
    Level 2  
    niestety problem nie ustępuje, wymieniłem świece na nowe oryginalne i dalej to samo, sprawdzałem szczelność układu wydechowego, bo myślałem że może sonda wysyła jakieś błędne informacje i samochód głośniej chodził jakby buczał ale wszystko ok, dodam że po odpaleniu na zimnym silniku samochód dość głośno chodzi i przez cały czas od dawna słychać "cykanie" i na zimnym i ciepłym wszystko wskazuje na to że cykają "szklanki", muszą być tam dość duże luzy. Mechanik gdy wymieniałem olej w skrzyni biegów powiedział żeby się tym nie przejmować i tak jeździć. Czy może być to wina popychaczy?