Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.

KemotVip 01 Feb 2020 12:03 480 18
  • #1
    KemotVip
    Level 4  
    Witam,
    Tak jak w temacie podczas podłączenia komputera do internetu komputer przestaje poprawnie funkcjonować na przykład Google Chrome przestaję się włączać wyszukiwanie poprzez klawisz Windowsa również przestaje działać. Foldery albo zdjęcia włączają się bez problemu. Jednak prawie żadna aplikację nie jest w stanie się uruchomić. Dodatkowo menadżer zadań nie pozwala zakończyć zadania żadnej aplikacji i sam po chwili się zawiesza. Poza tym po kablu idzie internet i nigdy z nim nie było problemu a teraz wyświetla się informacja "trwa identyfikowanie sieci". Po podłączeniu karty sieciowej zewnętrznej łączy się do mojego WiFi i pokazuje "połączono, brak internetu" chociaż korzystam z WiFi bez problemu na telefonie.



    Cały problem pojawił się wczoraj podczas grania w World of Tanks i przeglądania internetu w tamtym momencie pojawił się bluescreen.
    Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.

    Z początku myślałem, że jest to problem natury technicznej mojego komputera i że któryś z podzespołów się zepsuł, jednak po przetestowaniu mojego komputera na Linuxie (wszystko zaczęło działać poprawnie na Linuxie) i przez przypadek udało mi się odkryć, że po odłączeniu internetu całość wraca do normy (na Windowsie).
    Dodam jeszcze że mój procesor ryzem 7 2700 ostatnio cały czas pracuje na 100% nawet na pulpicie. Jakiś czas temu podkręcałem go jednak nawet po przywróceniu do ustawień fabrycznych nadal tak pracuje.

    PS
    Nie za bardzo wiem do jakiego działu to podpiąć.
  • #3
    KemotVip
    Level 4  
    Co do tego pierwszego programu to go nie posiadam na komputerze, a teraz nie mam jak go ściągnąć, przez to że internet mi nie działa. A ten drugi program udało mi się w trybie awaryjnym uruchomić.
    Co do specyfikacji to tu podaję informacje jakich nie ma w screenie:
    RAM: G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V CL15 Red (2x8GB)
    Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold

    Czy reset BIOSu mam zrobić teraz?

    Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.
  • #4
    User removed account
    Level 1  
  • #5
    KemotVip
    Level 4  
    Na pewno jest to Ryzen 7 2700, może błąd w programie, bo widzę że na innych stronkach też jest 14nm benchmark.pl/produkt/ranking/amd-ryzen-7-2700
    A na xkom już 12nm.

    Okej poszukam teraz tej zworki jednak na pierwszy rzut oka nie mogłem jej znaleźć.
    Chyba że mogę poprzez wyciągnięcie baterii?

    W sensie zjechać na każdym dysku suwakiem na sam dół i przesłać to?

    Z tym FRST muszę coś wymyśleć, bo nie mam takiej możliwości, ale może ktoś mi podrzuci na pendrajwie.
  • #6
    User removed account
    Level 1  
  • #7
    KemotVip
    Level 4  
    Okej, udało mi się znaleźć Clr_cmos 2 a później przy odpaleniu nacisnąłem F2.

    Poza tym nic się póki co nie zmieniało sprawdziłem i na normalnym odpaleniu odpalił się ten program od dysków ale chrome itp nadal to samo oraz menadżer zadań jak zwykle się wysypał jak chciałem go zamknąć. Wysyłam też zdjęcie jak wygląda ten status z internetem oraz resztę screenów.

    Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.
  • #9
    KemotVip
    Level 4  
    Załączam logi o które prosiłeś oraz screena jak program był ustawiony.
    W trybie awaryjnym z internetem wszystko działa poprawnie (jest internet i chrome działa).
    Odłączyłem dyski oprócz dwóch systemowych.
    Reset sieci jeszcze nie wykonałem, mam go zrobić w trybie awaryjnym czy normalnym?

    Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.
  • #10
    User removed account
    Level 1  
  • #11
    KemotVip
    Level 4  
    Robiłem wszystko w trybie awaryjnym z internetem.
    Udało mi się odinstalować Amazon Kindle ale tego dodatku od antywirusa nie udało mi się.
    Poza tym gdy przechodziłem w tryb awaryjny i zanim komputer się zrestartował to tak błąd wyskoczył Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.

    Po zrobieniu naprawy i zrestartowaniu komputera nadal internet i reszta nie działa.

    A w trybie awaryjnym mimo że jest internet nie pokazuje w ogóle zakładki windows update Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.
  • #13
    KemotVip
    Level 4  
    Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.

    Co oznacza tryb normalny? Chodzi o to aby nie robić tego w trybie awaryjnym?
    Najwyżej jeszcze raz zrobię, bo te są z trybu awaryjnego.

    Sterowniki cheapsetu nie chciały się pobrać, kod błędy 99.
    Sterowniki karty sieciowej udały się zainstalować.
  • #14
    User removed account
    Level 1  
  • #15
    KemotVip
    Level 4  
    Odsyła do strony amd.com/en/support/kb/faq/gpu-kb99?DID=&VID=&CPU=&OS=WindowsRS&OSBIT=64&OSLANG=pl&utm_campaign=rserror&utm_medium=application&utm_source=driver-installer&utm_content=error99%7CDCMPciInfo_ERROR_DRIVER_LOAD_FAIL/

    okej już robię.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Program się odpala w trybie normalnym i odrazu jest komunikat (brak odpowiedzi)

    Dodano po 6 [minuty]:

    Co sądzisz o opcji "resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego"?
  • #16
    User removed account
    Level 1  
  • #17
    KemotVip
    Level 4  
    Okej, mam jeszcze pytanie co mogę zrobić z tym procesorem który pracuje cały czas na 100% bo jestem prawie pewny że to po OC się stało, a jednak teraz całe OC wyłączyłem.
  • #18
    User removed account
    Level 1  
  • #19
    KemotVip
    Level 4  
    Wszystko jest na auto i nadal procesor na 100% chodzi. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje. Po podłączeniu komputera do internetu, komputer świruje.