Podaje tyle ile wynosi wskazanie 2.8.x więc en. wysłaną bez uwzględnienia współczynnika za magazynowanie
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereLukaszkub1234 wrote:Jeszcze takie jedno pytanie czy aplikacja Tauron e-licznik podaje wartość prądu oddanego do sieci z uwzględnieniem już 20% które musimy oddać za magazynowanie prądu czy pokazuje 100% oddanej energii i z tego musimy sobie obliczyć 20%
lesiu681 wrote:Lukaszkub1234 wrote:Jeszcze takie jedno pytanie czy aplikacja Tauron e-licznik podaje wartość prądu oddanego do sieci z uwzględnieniem już 20% które musimy oddać za magazynowanie prądu czy pokazuje 100% oddanej energii i z tego musimy sobie obliczyć 20%
Tauron E-licznik pokazuje energię oddaną do sieci pomniejszoną o autokonsumpcję czyli to co zużyliśmy w momencie kiedy instalacja produkowała prąd. Żeby prawidłowo wyliczyć np. ile nam zostało energii w magazynie powinno się od energii wprowadzonej do sieci odjąć energię pobraną z Taurona i z wyniku, który nam wyjdzie odjąć 20%.
kozak71 wrote:Problem jest w routerze chyba. Po podłączeniu hot spot z telefonu falownik jest widoczny w aplikacji.
Coś go blokuje w routerze, sofar serwis mówi że dostawca blokuje port 10000, ale dostawca nie blokuje żadnych portów. Ktoś wie jak to ustawić w routerze ? Może jakieś przekierowanie portu ?
lexbest123 wrote:- a nie wiesz czy ten solar biznes jest płatny ?
Lukaszkub1234 wrote:
pief wrote:Witam
Próbowałem zaktualizować miesiąc temu soft 2.01 do v.2.20 , soft wgrany , po uruchomieniu chiński język .
Próbowałem go zmienić , niestety nie udało się . Powróciłem do starego softu 2.01 .
Mam falownik na rynek chiński (czwarta litera nr seryjnego C ) może dlatego , nie wiem .Pozdrawiam
pief wrote:Witam
Próbowałem zaktualizować miesiąc temu soft 2.01 do v.2.20 , soft wgrany , po uruchomieniu chiński język .
Próbowałem go zmienić , niestety nie udało się . Powróciłem do starego softu 2.01 .
Mam falownik na rynek chiński (czwarta litera nr seryjnego C ) może dlatego , nie wiem .Pozdrawiam