Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

GPW 4000 z silnikiem PERKINSA - Wózek Widłowy nie jeździ na zimnym silniku.

04 Lut 2020 15:44 324 5
  • Poziom 2  
    Witam, posiadam wózek widłowy GPW 4000 z silnikiem Perkinsa, wózek po serwisie a dokładnie remont silnika był robiony, no niby silnik nie kopci wszystko gitara, duża cena na to poszła a jednak olany został temat jeżeli chodzi o jazdę.

    Problem jest taki że przy obecnych przymrozkach wózek na zimnym silniku ma duży problem ruszyć do przodu lub do tyłu, hydraulika działa elegancko podnoszenie / opuszczanie / pochylanie, natomiast gdy pedał gazu wciśniemy do oporu to może lekko się ruszy ale nie zawsze, natomiast gdy postoi wózek z 10/15 minut to też jest duża szansa że zaczyna dobrze jeździć ale też nie zawsze :/ Poniżej dorzucam jakieś zdjęcia podglądowe, my stawiamy na pompę hydrauliczną ale może ktoś miał taki problem??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 1  
  • Poziom 32  
    W skrzyniach automatycznych jest filtr oleju i od niego trzeba zacząć i sprawdzić czy ktoś do niej nie nalał hipolu.
  • Poziom 2  
    gromleon napisał:
    Musicie wziąć pod uwagę , że zazwyczaj zużyta pompa czy też silniki hydrauliczne lepiej działają na zimnym oleju. Po rozgrzaniu są problemy.
    Ja bym szukał w jakich zacinajacych się zaworach , które po rozgrzaniu zaczynają funkcjonować poprawnie. Lub elementy mechaniczne sterujące jazda.


    My już bierzemy wszystko pod uwagę :) O jakich zaworach mówisz ?? Czy te wózki mają jakąś wadę z zworami ? Jeżeli chodzi o elementy sterujące jazdą to właśnie ta pompa nią steruje którą najbardziej podejrzewamy.

    Megawe napisał:
    W skrzyniach automatycznych jest filtr oleju i od niego trzeba zacząć i sprawdzić czy ktoś do niej nie nalał hipolu.

    Uważasz że wszystkie objawy to jest winna skrzynia biegów ? Co prawda do niej nie było zaglądano.

    Jeszcze jest taka sprawa że jak mamy "żółwia i królika" biegi jazdy, no to jeden ten szybszy przestał działać.

  • Poziom 10  
    RysiekBMW napisał:
    Megawe napisał:
    W skrzyniach automatycznych jest filtr oleju i od niego trzeba zacząć i sprawdzić czy ktoś do niej nie nalał hipolu.

    Uważasz że wszystkie objawy to jest winna skrzynia biegów ? Co prawda do niej nie było zaglądano.

    Jeszcze jest taka sprawa że jak mamy "żółwia i królika" biegi jazdy, no to jeden ten szybszy przestał działać.


    Sprawdź czy nie trzeba wymienić filtra - jest to kilka siatkowych krążków montowanych od spodu skrzyni.

    Jazda w tym wózku jest sterowana elektronicznie? Jeśli tak to może coś nie gra w tej elektronice.
  • Poziom 2  
    W sobotę będzie wymieniany olej w skrzyni biegów oraz filtry i inne rzeczy no i zobaczymy czy coś pomoże :)

    No i oczywiście dam znać jak wygląda sytuacja.