Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Termet 19-03, po około 5min wyłącza się

Aleksander_01 04 Feb 2020 22:54 237 3
    Aleksander_01
    Level 42  
    Witam.
    Wynajmuję mieszkanie. Lokator zgłosił mi dzisiaj że piecyk gazowy coś nie teges, tzn. grzeje wodę powiedzmy 3 minuty i samoczynnie gaśnie. Gaśnie tak jakby nie było baterii, baterie wymienione, brak poprawy. Na następne odpalenie piecyka trzeba poczekać dłuższą chwilę. I tak w kółko.
    Nadmieniam że piecyk był nieużywany około 4 lat, wcześniej pracował idealnie.
    No to jak "towarzysze" pomożecie ?
    zales.vip
    Level 30  
    Sprawdz komin. Sprawdz czujnik spalin. Czy piecyk ma swobodny dostęp powierza czy jest jakoś zasłonięty, zabudowany?
    Aleksander_01
    Level 42  
    Gdy go ja jeszcze używałem to fakt przy braku cugu w kominie, a niejednokrotnie cug był przeciwny (aż załączał się czujnik czadu na ścianie) to piecyk się samoczynnie wyłączał i pojawiał się na ekraniku nr błędu. Teraz z opowiadania lokatora wynika że ekranik całkowicie gaśnie (tak jakby ktoś zdjął zasilanie, wyjął baterie). Po około powiedzmy 15 minutach piecyk jest znów gotowy do pracy.
    Blok z 85 roku, łazienka typowa dla tamtego okresu, piecyk w oryginalnym miejscu, niczym nie zasłonięty, drzwi łazienkowe posiadają wentylację.
    zales.vip
    Level 30  
    Jak wyżej. Czujnik spalin do sprawdzenia/wymiany. Komin do sprawdzenia. Czujnik STB do sprawdzenia