Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchenka Amica 6001CE3.434TaYKD(W)kod: 52128- Wymiana grzałki dolnej piekarnika

megamega20 05 Feb 2020 22:03 1581 1
    megamega20
    Level 2  
    Witam,
    Mam następujące pytanie. Chciałem wymienić grzałkę dolną piekarnika w kuchence Amica typ: 6001CE3.434TaYKD(W) kod: 52128
    Zamówiłem po kodzie produktu tak żeby pasowała do mojej kuchenki i tutaj pytanie tak wygląda podłączenie starej grzałki?
    Czyli mamy: brązowy przewód podłączono do końcówki grzałki oznaczonej na niebiesko, a dwa przewody niebieski i szary do końcówki grzałki oznaczonej na biało.
    Grzałka która dotarła i która zgodnie ze stroną producenta pasuje do tego modelu ma kolory zamienione stronami

Czy ma to jakieś znaczenie i czy podłączać po kolorach czyli brązowy kabel do niebieskiej końcówki, a dwa przewody niebieski i szary do białej? Czy podłączać po układzie strony czyli w tym wypadku musiałbym podłączyć brązowy kabel do białej końcówki, a dwa przewody niebieski i szary do niebieskiej końcówki grzałki?
    Czy ma to jakieś znaczenie i jakie mogą być ewentualne konsekwencje złego podłączenia?
    Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
  • Helpful post
    stanislaw1954
    Level 43  
    megamega20 wrote:
    Czy ma to jakieś znaczenie i jakie mogą być ewentualne konsekwencje złego podłączenia?
    To bez znaczenia. Istotne, by przewód żółto- zielony pozostał na środkowym zacisku.