Witam wszystkich, pacjent Vw Sharan 7N. Klient przyjechał z problemem braku reakcji na zamykanie z pilota oraz komfortowy dostęp z klamek kierowcy i pasażera. W aucie na początku zakupu wszystko chodziło. Klient pojechał do Pana który zajmuje się zabezpieczeniami celem zabezpieczenia samochodu bo miał tylko jeden klucz. Ów instalator podłączył VCDSa oryginalnego i wykasował klucze w BCM. Po tej operacji auo tylko odpala na tym kluczyku ale nie reaguje na pilota. Próbowałem dopasować pilota z procedury VCDS ale w parametrach programowania jest liczba 7 czyli już na początku próby zapisu ilości kluczy pokazuje zakończenie procedury. Samochód klucze widzi bo jak przychodzę do auta i dotykam klamki na zamknij to klucz odzywa się w postaci migającej diody w pilocie. Próbowałem robić procedurę Abritusem i zawiesza się taksamo jak VCDS. Sprawdzane na dwóch laptopach. VCDS ori Abritus nie. Moje pytanie czy jest może taka opcja, że klucze w tym modelu muszą być programowane nowe tak jak np w audi a6 c6? Proszę o jakieś podpowiedzi bo mi juz się pomysły kończą.