Hej,
Mam nadzieję że dobrałem w miarę odpowiednio forum. Od jakiegoś czasu borykam się z dylematem bo potrzebuję urządzenia konstrukcji które efektywnie trzymałoby temperaturę 30 -39 stopni. Czytałem że piekarniki elektryczne mają funkcję gdzie po osiągnięciu ustawionej temperatury włączają się lub wyłączają automatycznie. Najlepszym rozwiązaniem wydaje się być szczelna komora plus instalacja grzewcza. Najbardziej zbliżone wydają się dehydratory. Może ktoś zna i jest w stanie polecić coś tego typu? Może są osoby które doradzą konstrukcję lub złożenie z dostępnych elementów czegoś takiego. Jestem za składakiem bo wtedy mógłbym łatwo zmieniać konstrukcję zależnie od rodzaju przeznaczenia np troszke inaczej ogrzewałbym kiełki a inaczej ciasto i zakwas na chleb czy utrzymywał ciepłe jedzenie.
Dzięki wielkie pozdrawiam.
Mam nadzieję że dobrałem w miarę odpowiednio forum. Od jakiegoś czasu borykam się z dylematem bo potrzebuję urządzenia konstrukcji które efektywnie trzymałoby temperaturę 30 -39 stopni. Czytałem że piekarniki elektryczne mają funkcję gdzie po osiągnięciu ustawionej temperatury włączają się lub wyłączają automatycznie. Najlepszym rozwiązaniem wydaje się być szczelna komora plus instalacja grzewcza. Najbardziej zbliżone wydają się dehydratory. Może ktoś zna i jest w stanie polecić coś tego typu? Może są osoby które doradzą konstrukcję lub złożenie z dostępnych elementów czegoś takiego. Jestem za składakiem bo wtedy mógłbym łatwo zmieniać konstrukcję zależnie od rodzaju przeznaczenia np troszke inaczej ogrzewałbym kiełki a inaczej ciasto i zakwas na chleb czy utrzymywał ciepłe jedzenie.
Dzięki wielkie pozdrawiam.