Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vordon AC-8201A - Niełączy telefonu przez bluetooth

wolfi79 09 Feb 2020 10:49 2436 2
  • #1
    wolfi79
    Level 1  
    Witam,

    Kupiłem radio Vordon AC 8201A. Podłączone w Afie Romeo GT z systemem bose przez dodatkowy adapter (do Bose),
    Wszystko działało, jednak po rozładowaniu akumulatora w aucie nie mogę teraz połączyć się przez bluetooth z żadnym telefonem. Początkowo widział 3 telefony i nie było problemu.

    Może ktoś pomóc? Może reset ustawień fabrycznych? Tylko nie znam kodu.
    Dodatkowo radio włącza się tylko przy przekręconym zapłonie.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    Spin600V
    Level 11  
    Wypinałes z prądu całkiem radio ?
  • #3
    redflash
    Level 2  
    wolfi79 wrote:
    Witam,

    Kupiłem radio Vordon AC 8201A. Podłączone w Afie Romeo GT z systemem bose przez dodatkowy adapter (do Bose),
    Wszystko działało, jednak po rozładowaniu akumulatora w aucie nie mogę teraz połączyć się przez bluetooth z żadnym telefonem. Początkowo widział 3 telefony i nie było problemu.

    Może ktoś pomóc? Może reset ustawień fabrycznych? Tylko nie znam kodu.
    Dodatkowo radio włącza się tylko przy przekręconym zapłonie.


    Pierwsze pytanie czy tylko masz problem z bluetooth ?
    Bluetooth w radiu nie wyszukuje czy też telefon nie znajduje radia?
    Radio odpala (chodzi o apkę) ?

    Dlaczego takie pytania, bo miałem to samo Radio nie odpalało, bluetooth nie wyszukiwał w radiu oraz radio nie było znajdowane oraz nie działały przyciski panelu przedniego (VOL + i - oraz POWER), problem z płytą główną, jedynie serwis i do wymiany płyta główna bynajmniej u mnie się tak skończyło i odbiło się to nawet o koordynatora serwisu.
    Co do hasła do wejścia w ustawienia zaawansowane 123456, a do resetu do ustawień fabrycznych 7890 (bynajmniej dostałem takie od serwisu i z tego co pamiętam jest tak jak ci napisałem).