Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vordon AC-8201A - Niełączy telefonu przez bluetooth

wolfi79 09 Feb 2020 10:49 5337 2
    wolfi79
    Level 1  
    Witam,

Kupiłem radio Vordon AC 8201A. Podłączone w Afie Romeo GT z systemem bose przez dodatkowy adapter (do Bose),
    Wszystko działało, jednak po rozładowaniu akumulatora w aucie nie mogę teraz połączyć się przez bluetooth z żadnym telefonem. Początkowo widział 3 telefony i nie było problemu.

Może ktoś pomóc? Może reset ustawień fabrycznych? Tylko nie znam kodu.
    Dodatkowo radio włącza się tylko przy przekręconym zapłonie.
    Spin600V
    Level 11  
    Wypinałes z prądu całkiem radio ?
    redflash
    Level 2  
    wolfi79 wrote:
    Witam,

Kupiłem radio Vordon AC 8201A. Podłączone w Afie Romeo GT z systemem bose przez dodatkowy adapter (do Bose),
    Wszystko działało, jednak po rozładowaniu akumulatora w aucie nie mogę teraz połączyć się przez bluetooth z żadnym telefonem. Początkowo widział 3 telefony i nie było problemu.

Może ktoś pomóc? Może reset ustawień fabrycznych? Tylko nie znam kodu.
    Dodatkowo radio włącza się tylko przy przekręconym zapłonie.

Pierwsze pytanie czy tylko masz problem z bluetooth ?
    Bluetooth w radiu nie wyszukuje czy też telefon nie znajduje radia?
    Radio odpala (chodzi o apkę) ?

Dlaczego takie pytania, bo miałem to samo Radio nie odpalało, bluetooth nie wyszukiwał w radiu oraz radio nie było znajdowane oraz nie działały przyciski panelu przedniego (VOL + i - oraz POWER), problem z płytą główną, jedynie serwis i do wymiany płyta główna bynajmniej u mnie się tak skończyło i odbiło się to nawet o koordynatora serwisu.
    Co do hasła do wejścia w ustawienia zaawansowane 123456, a do resetu do ustawień fabrycznych 7890 (bynajmniej dostałem takie od serwisu i z tego co pamiętam jest tak jak ci napisałem).