kupiłem epsona v600 niby nowy z allegro. od pierwszego uruchomienia skaner nie działa. po podłączeniu do komputera system windows wyświetla dymek, że urządzenie jest podłączone. w panelu sterowania pojawia się odpowiednia ikonka skanera. jednak po chwili skaner próbuje ruszyć lampy (świeci się niebieska dioda skanowania) i lampy przesuwają się kilka centymetrów, po czym wracają i zielona dioda zaczyna migać na czerwono. przy próbie uruchomienia epson skan wywala komunikat o braku połączenia ze skanerem. vuescan widzi skaner, ale po kliknięciu w skanuj nic się nie dzieje, a czerwona dioda na skanerze zaczyna migać szybciej.
próbowałem uruchomić na win 7 i 10, wgrałem najnowsze sterowniki i próbowałem resetować różne usługi windows (takie rozwiązania znalazłem na google). Zmieniałem kable i porsty usb. bez rezulatatu. ktoś ma pojęcie co może być przyczyną lub gdzie to można wysłać? w serwisie w bydgoszczy powiedziano mi, że sprawdzanie skanera rozpoczynają od wymiany płyty głównej, więc troszkę droga opcja.
próbowałem uruchomić na win 7 i 10, wgrałem najnowsze sterowniki i próbowałem resetować różne usługi windows (takie rozwiązania znalazłem na google). Zmieniałem kable i porsty usb. bez rezulatatu. ktoś ma pojęcie co może być przyczyną lub gdzie to można wysłać? w serwisie w bydgoszczy powiedziano mi, że sprawdzanie skanera rozpoczynają od wymiany płyty głównej, więc troszkę droga opcja.