Witam, proszę o pomoc jak w temacie posiadam peugeota 207 1.6 turbo benzyna 174km. Auto nie ma mocy, katalizator robi się czerwony, zauważyłem, że jak trzymam go na około 2 tys obrotów to zaczyna nie równo pracować (jakby strzelał delikatnie w wydech) i w tym momencie wyskoczy błąd p0172 (za bogata mieszanka).
W aucie dałem do sprawdzenia turbinę (wymieniono część żeliwną z tą klapką)-turbina sprawna
Nowy czujnik zmiennych faz rozrządu
Nowy czujnik doładowania turbiny
Podmieniany na używany czujnik w kolektorze dolotowym
Nowe świece
Podmieniane cewki na używki (zachowuje się tak samo)
Wyciągnięte tłumiki i wyczyszczone, katalizator czysty ma przelot powietrza
Na chwilę miałem nową sondę przed katem ale nie wiem czy zdążyła się zaadoptować bo musiałem oddać
Może miał ktoś podobny problem w tym felernym silniku? Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Na moje dostaje za duża mieszankę i spala paliwo w katalizatorze bo jest aż czerwony po przejechaniu 10km
Zostało mi do sprawdzenia komputer, pompa wysokiego ciśnienia, wtryski(nie czuć żeby się zawieszały ale nie wykluczam, że może lać wtrysk), rozrząd
Nie wiem od czego zacząć sprawdzanie, żeby za dużo kosztów sobie nie robić. Pozdrawiam wytrwałych
W aucie dałem do sprawdzenia turbinę (wymieniono część żeliwną z tą klapką)-turbina sprawna
Nowy czujnik zmiennych faz rozrządu
Nowy czujnik doładowania turbiny
Podmieniany na używany czujnik w kolektorze dolotowym
Nowe świece
Podmieniane cewki na używki (zachowuje się tak samo)
Wyciągnięte tłumiki i wyczyszczone, katalizator czysty ma przelot powietrza
Na chwilę miałem nową sondę przed katem ale nie wiem czy zdążyła się zaadoptować bo musiałem oddać
Może miał ktoś podobny problem w tym felernym silniku? Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Na moje dostaje za duża mieszankę i spala paliwo w katalizatorze bo jest aż czerwony po przejechaniu 10km
Zostało mi do sprawdzenia komputer, pompa wysokiego ciśnienia, wtryski(nie czuć żeby się zawieszały ale nie wykluczam, że może lać wtrysk), rozrząd
Nie wiem od czego zacząć sprawdzanie, żeby za dużo kosztów sobie nie robić. Pozdrawiam wytrwałych