Witam!
Potrzebuję informacji na temat sterowania regulacją "zelektryfikowanych" foteli samochodowych,
a konkretnie jak jest realizowana funkcja pamięci położenia fotela.
Nie chodzi mi o stronę elektryczno-mechaniczną czyli silniczki, przekładnie czy podnośniki nożycowe
tylko o to jak jest czytana i zapamiętywana aktualna pozycja i pozycje zadane,
o to jak system "wie" o jaką wartość liniową bądź kątową zmienić położenie elementu aby osiągnąć nowe
zadane położenie.
Konkretnie chodzi o nowego Peugota 508 2019.
Fotele przednie mają maksymalną oferowaną przez producenta elektrykę z masażem włącznie,
ale poskąpiłem na pamięci położenia.
Fotele jakąś tam komunikację z komputerem mają bo masaż jest programowany właśnie z komputera.
Pytanie dotyczy konkretnie Peugota ale będę wdzięczny za wszelkie informacje/linki
jakie systemy i rozwiązania są stosowane.
Z góry dziękuję.
Potrzebuję informacji na temat sterowania regulacją "zelektryfikowanych" foteli samochodowych,
a konkretnie jak jest realizowana funkcja pamięci położenia fotela.
Nie chodzi mi o stronę elektryczno-mechaniczną czyli silniczki, przekładnie czy podnośniki nożycowe
tylko o to jak jest czytana i zapamiętywana aktualna pozycja i pozycje zadane,
o to jak system "wie" o jaką wartość liniową bądź kątową zmienić położenie elementu aby osiągnąć nowe
zadane położenie.
Konkretnie chodzi o nowego Peugota 508 2019.
Fotele przednie mają maksymalną oferowaną przez producenta elektrykę z masażem włącznie,
ale poskąpiłem na pamięci położenia.
Fotele jakąś tam komunikację z komputerem mają bo masaż jest programowany właśnie z komputera.
Pytanie dotyczy konkretnie Peugota ale będę wdzięczny za wszelkie informacje/linki
jakie systemy i rozwiązania są stosowane.
Z góry dziękuję.