Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Poszukuje skaner częstotliwości

Patrycjusz5181 16 Feb 2020 12:52 366 4
    Patrycjusz5181
    Level 7  
    Witam. Chciałbym zakupić skaner częstotliwości żeby "po podsłuchiwać" nasze służby. Tyle że jestem "świeżak" w temacie i nie orientuje się w tym. Wiem że są skanery, które pozwalają na nasłuch tylko konkretnych częstotliwości i służb.
    A że nie chciał bym być obłożony kilkoma to tu pytanie:
    Jaki model umożliwia nasłuch wszystkich możliwych służb, tj. policji, pogotowia, straży, taxi, wieży kontrolnej, jednym słowem wszystkiego co da się usłyszeć w takim urządzeniu.
    Jesteście w stanie coś doradzić? Chyba, że nie ma takiego urządzenia, które by sprostało temu zadaniu?
    Za pomoc dziękuje.
    Patrycjusz5181
    Level 7  
    Słyszałem i wiem że cyfrowych nie da się nasłuchiwać, ale niektóre jednostki ponoć używają jeszcze analogowych. Ponoć te się da. Chociaż zastanawiam się czy jednostki mobilne w policji nie jadą jeszcze na starym systemie. W każdym bądź razie chciałbym żeby skaner obsługiwał i to chociaż już nieobsługiwane pasmo. Pasowało by mi gdyby skaner miał szerszy zakres działania a nie był ograniczony do kilku.
    Molier
    Level 13  
    Da się i cyfrowe tyle tylko że to nieco bardziej skomplikowane a bywa też czasami niebezpieczne.
    Skoro tak Cię interesują rozmowy służb - sprawa jest bardzo prosta bo tak się składa że akurat we wszystkich "naszych" służbach są wolne etaty, wystarczy się zatrudnić i będziesz sobie słuchał 8 a nawet 12 godzin dziennie.
    A tak bardziej poważnie... nic ciekawego tam nie usłyszysz bo jak faktycznie się coś dzieje to gadają sobie przez zwykłe komórki gsm
    Patrycjusz5181
    Level 7  
    Nigdy takiego czegos nie mialem a sluchajac o tym i poszerzając wiedze czytajac troche o tym zacielawily mmie mozliwosci nasluchu i zobaczenie jak to wyglada od trugiej strony. Tyle ze jak wspominalem bedac laikiem i nie znajac sie na tym za bardzo wiem ze sa dwa rodzaje skanerow. Jedne lapia wszystkie pasma drogie tylko kilka. A ja bym chcial zakupić jeden uniwersalny zeby sie nie owieszac nie potrzebnie