Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault laguna 1.9dti - Pompa wysokiego ciśnienia nie podaje ropy na wtryski

dlugi_dlug 20 Feb 2020 20:04 771 7
  • #1
    dlugi_dlug
    Level 6  
    Witam, mam problem z silnikiem 1.9dti z Renaulta laguny, silnik ten został zamontowany do Suzuki samuraia razem ze sterownikiem oraz okablowaniem, kompletny swap, silnik w renowce bez problemu odpalał, po montażu pompa nie chce podać paliwa na wtryski, immobiliser został wyłączony, na zawór odcinający dostaje 12v oraz po zapłonie słychać jak pompa pracuje, sterownik jest poprawnie zasilany oraz masowany, domyślam się że z racji tego że jest to SWAP bedzie ciężko pomoc lecz mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto podpowie co może mi blokować sterownik przed podaniem sygnału dla pompy (obstawiam że w tym miejscu leży problem) ma ktoś jakiś pomysł?
  • #2
    ZAHYR
    Level 32  
    Skrzynia biegów wraz z czujnikiem polozenia walu tez od laguny?
    Jak zostało wyłączone immo?
    Na których pinach zasilasz sterownik?
  • #3
    dlugi_dlug
    Level 6  
    Skrzynia jest z samuraja z kryzą, oryginalnie w samuraju był 1.9d również renault, czujnik jest z laguny, zasilanie jest tak jak było oryginalnie w lagunie (wiązka do sterownika praktycznie bez przeróbek) według schematu ze zdjecia

    Renault laguna 1.9dti - Pompa wysokiego ciśnienia nie podaje ropy na wtryski

    Immobiliser usuwał elektryk, twierdzi że na stole sprawdzał i wszystko było dobrze a nawet jeśli by to immobiliser odłączał to silnik zaskoczyć powinien i zgasnąć po sekundzie/dwóch, jego słowa
  • #4
    sebap
    Level 41  
    dlugi_dlug wrote:
    Immobiliser usuwał elektryk, twierdzi że na stole sprawdzał i wszystko było dobrze a nawet jeśli by to immobiliser odłączał to silnik zaskoczyć powinien i zgasnąć po sekundzie/dwóch, jego słowa

    To nie VAG, że odpali na sekundę. Raczej trzeba emulator dać.
  • #5
    dlugi_dlug
    Level 6  
    Być może, nie mam pewności co do tego i powiem szczerze że już nie wiem komu wierzyć 😅
  • #6
    sebap
    Level 41  
    dlugi_dlug wrote:
    Być może, nie mam pewności co do tego

    Nie "być może" tylko na pewno.
  • #7
    dlugi_dlug
    Level 6  
    Okej, dziękuję za opinie, biorę ją pod uwagę, powiedz mi proszę zakładając że immobiliser jest dobrze usunięty, przychodzi Ci jeszcze jakaś opcja przez co ten silnik mógłby nie odpalić?
  • #8
    sebap
    Level 41  
    dlugi_dlug wrote:
    zakładając że immobiliser jest dobrze usunięty, przychodzi Ci jeszcze jakaś opcja przez co ten silnik mógłby nie odpalić?

    sebap wrote:
    Raczej trzeba emulator dać.