No i problem widzisz w tym, że za bardzo filozofujesz... Zamiast konkretnie pomóc. No ale jak tu pomóc, jak się nie wie jak...Mój moduł nie ma żadnej niestety kontroli napięcia. W Peugeocie 407 ( i kilku innych markach i modelach ) nic by to nie dało, bo zasada działania alternatora jest nieco inna niż standardowo. No ale jesteś przecież elektrykiem, więc powinieneś wiedzieć...Zatem dziwne, że mi podsunąłeś rozwiązanie ze wzrostem napięcia...No i z tymi pozycyjnymi też namieszałeś, bo czujnik zmierzchu włącza nie pozycyjne, a pozycyjne wraz z mijania. A to jest ważna różnica. Dlatego też m.in. w 407 moduł dziennych musi być najzwyklejszy, z przekaźnikiem który przełącza światła po włączeniu mijania.
No i szkoda, że się tylko chwalisz, że jesteś elektrykiem, a nic za bardzo nie pomagasz i za dużo dyskutujesz. Z twoja pomocą to zaplanowanie roboty tydzień wcześniej, to mało..Chcę się za to wziążć w sobotę, ale nie wiem, czy do soboty znajdę na tym forum jakąś pomoc.
Ale przejdźmy do konkretów - skoro jesteś tym elektrykiem samochodowym, to zapewne wiesz ( i schemat ci do tego nie jest potrzebny ), gdzie pod maską jest plus po stacyjce, albo plus po uruchomieniu silnika. Jeżeli jest jak piszesz, to proszę, odpowiedz na moje proste, dla ciebie, pytania. Bez żadnych w twoim stylu porad typu pojedź do elektryka, nie ró tego sam, bo nie umiesz itd. Pokaż, jakim jesteś elektrykiem - czy umiesz pomóc, czy tylko pisać.