Witajcie jakiś czas temu wzięło mnie na naprawę braku ładowania w tym wynalazku skuter 4t kingway koyot.
Silnik przeszedł pełna regenerację wal cylinder głowica uszczelniacze itp.
Wymieniłem iskrownik na nowy z powodu braku iskry silnik pali od strzała ale problem mam z ładowaniem.
Spalił już 4 regulatory napięcia.
Przed regulatorem jest napięcie 30v mierzone względem masy na obu przewodach żółty i biały.
Za regulatorem natomiast 6v masy wszystkie są od czego zacząć?
Instalacja była modernizowana przez poprzedniego wlqsciciela ale nie stwierdziłem w niej żadnych nieprawidłowości.
Jest też z przodu pod lampa rezystor swiatel.
Jest on podłączony do masy a przewód jego podłączony jest do czarnego przewodu na którym po przekręceniu stacyjki jest 12v.
Moze to on właśnie jest winowajcą?
Gdzie powinien być wpięty?
Z tego co wiem ma on działać jako sztuczne obciążenie instalacji aby nie paliło żarówek.
Podpowiedzcie bo już szlag mnie trafia ile można wymieniać te regulatory
A może zastosować jakiś inny?
Pozdrawiam.
Silnik przeszedł pełna regenerację wal cylinder głowica uszczelniacze itp.
Wymieniłem iskrownik na nowy z powodu braku iskry silnik pali od strzała ale problem mam z ładowaniem.
Spalił już 4 regulatory napięcia.
Przed regulatorem jest napięcie 30v mierzone względem masy na obu przewodach żółty i biały.
Za regulatorem natomiast 6v masy wszystkie są od czego zacząć?
Instalacja była modernizowana przez poprzedniego wlqsciciela ale nie stwierdziłem w niej żadnych nieprawidłowości.
Jest też z przodu pod lampa rezystor swiatel.
Jest on podłączony do masy a przewód jego podłączony jest do czarnego przewodu na którym po przekręceniu stacyjki jest 12v.
Moze to on właśnie jest winowajcą?
Gdzie powinien być wpięty?
Z tego co wiem ma on działać jako sztuczne obciążenie instalacji aby nie paliło żarówek.
Podpowiedzcie bo już szlag mnie trafia ile można wymieniać te regulatory
A może zastosować jakiś inny?
Pozdrawiam.