Witam może ktoś podpowie o co chodzi na wyświetlaczu lodówki. Sharp SJ-BA31IEDA2-EU pokazuje błąd Sr❗do tego krótki sygnał dźwiękowy do lodówki dopuszczany był gaz ponieważ przetarła się jakaś rurka i chodziarka nie chodziła teraz ładnie chodzi tylko ciągle wskakuje ten błąd co jest bardzo denerwujące dla ucha dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Sr - "Failure Warning" - There is/are some part(s) Out of order or there is a failure in cooling process
Problem wtym ze lodówka do póki nie chłodziła nie pokazywała żadnego błędu. Teraz po naprawie gdzie nieszczelność została usunięta i napełniona gazem wyświetla taki komunikat pomimo tego, że chodzi jak należy.
Witam.
Z nasza lodówką tej samej firmy to samo, kupiona w kwietniu 2 lata temu, gdzieś na jesieni zaczął wyskakiwać błąd Sr i piszczeć. Serwisant przyjechał, ale nie umiał znaleźć przyczyny. Wymienił cos za szufladami w zamrażarce bo było trochę wilgotne i być może dlatego wyskakiwał błąd. Błąd i tak po jakimś czasie wrócił, ale znikł.
Ale tej jesieni jest to samo-myślałam ze może reaguje tak na spadek temp. nocą. Przez jakiś czas wydaje mi się ze pomagało nie przykręcanie grzejnika na noc. Teraz znów piszczy, przeważnie nocą. Gwarancja już wyszła i tak szczerze jak mam płacić za serwisanta, który nie ma na nią pomysłu to wole czekać aż się zepsuje i kupić nową. Jednak może udało się Panu ustalić przyczynę piszczenia i błędu?
Poprawiłem TONI_2003
Nie udało ustalić mi się co jest przyczyną a to za szufladami to poprostu czujnik temperatury drugi jest do góry w chłodziarce
Ja poprostu rozwiązałem problem w ten sposób że wyciągnołem ten panel sterujący "wyświetlacz" i wypiołem wtyczke efekt taki ze nie mam możliwości ustawienia temperatury ale lodówka działa poprawnie i co najważniejsze nie piszczy
Jak doprowadzi mnie to do furii to tez tak zrobie. Lodowka mimo tego błedu dziala,poza tym błedem jestem z niej zadowolona. Dziekuje za propozycje rozwiazania.pozdrawiam😊