Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hyundai Tucson 2.0 CRDI 113KM - Silnik nie odpala na zimno i ciepło, na plaka pa

TribalCarpTeam 29 Feb 2020 10:55 8055 6
Automation24
    TribalCarpTeam
    Level 2  
    Witam mam problem gdyż silnik nie odpala na zimno i ciepło lecz gdy podam mu plaka odpala na strzała. Silnik wtedy pracuje i nic się nie dzieje. Gdy zhasze i ponownie chcę odpalić nie odpala... zdarza się że odpali po 4s kręceniu, ale potem i tak nie odpala. Pompa wtryskowa została wyjęta i sprawdzona, ciśnienie miała lecz znajdowała się w niej rdza i do regeneracji się nie nadawała. Została zastąpiona inną A efekt jest ten sam. Możliwe że ma winę regulator ciśnienia paliwa na listwie lub rdza przedostał się do wtrysków.
  • Automation24
    Anonymous
    Level 1  
  • Automation24
    TribalCarpTeam
    Level 2  
    Czyli mam rozumieć że może mieć winę rozrusznik, ale z tego co słyszę kręci dobrze...
    Jest też opcja że regulator ciśnienia może mieć winę...? Nie wiem jak to tam działa ale z tego co widziałem to w pojęcie gdy włączę zapłon to pompka wstępna ta w zbiorniku podaje paliwo na listwę wysyłkową.... nie jest tak że w pojęcie gdy kręcę rozrusznik to regulator powinien odciąć drogę powrotną do zbiornika?
    Wtryskiwacze wyjełem wyszły dosłownie lekko przy jednym musiałem użyć większej siły gdyż była podkładka trochę wydmuchana i był okopcony... Aktualnie są w sprawdzeniu w poniedziałek będę wiedział co z nimi...
    Anonymous
    Level 1  
    TribalCarpTeam
    Level 2  
    Zbiornik został sprawdzony jest czysty.. filtr paliwa wymieniam zawsze regularnie w granicach 10-12 tyś km. Jak mówiłem pompa została sprawdzona i wymieniona gdyż nikt nie chciał się podjąć jej regeneracji że wzgłedu na rdze wtrysku dałem do sprawdzenia gdyż mogły tam przedostać się opiłki oraz przemysłem listwę, by ten odcinek był czysty.
    Czyli obstawiamy rozruch czyli rozrusznik.. wyciągam go i biorę do sprawdzenia..
    Anonymous
    Level 1  
    TribalCarpTeam
    Level 2  
    Problemem okazało się wydmuchana podkładka pod wtryskiem oraz sam wtrysk, po regeneracji problem został rozwiązany.
    Pozdrawiam.