Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hyundai HL32111 - Wsad pamięci do Hyundai HL32111

vitias1993 03 Mar 2020 11:27 1044 11
    vitias1993
    Level 9  
    Witam .

Postanowiłem zaktualizować oprogramowanie w swoim telewizorze Hyundai HL32111 i chyba źle dobrałem wersję . Po podłączeniu USB z plikiem zgasł ekran. Miga czerwona dioda. Telewizor nie chce się uruchomić

17MB8S
    VES315WNDA-2D-N03
    VESTEL 17IPS62
    Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu
  • Helpful post
    bazi1962
    Level 21  
    vitias1993 wrote:
    i chyba źle dobrałem wersję .

Po co Ci ta aktualizacja potrzebna była? Co chciałeś zmienić, poprawić?
    vitias1993
    Level 9  
    bazi1962 wrote:
    vitias1993 wrote:
    i chyba źle dobrałem wersję .

Po co Ci ta aktualizacja potrzebna była? Co chciałeś zmienić, poprawić?

Kiedyś miałem inny telewizor innej marki. Wyczytałem gdzieś przypadkiem że można zaktualizować oprogramowanie przez USB tam się udało w 100% . Myślałem i byłem święcie przekonany że tak samo będzie w tym przypadku. Niestety ... skutek był taki, który nawet nie przeszedł mi przez myśl. Nie jestem żadnym zaawansowanym specem . Zwykły domowy uczeń głodny wiedzy... Widać z jakim skutkiem. Dlatego szukam pomocy tutaj. Może pomoże uchronić mnie to przed zakupem nowej płyty.
    bazi1962
    Level 21  
    Ale nadal nie odpowiedziałeś mi. to może zadam inne.
    vitias1993 wrote:
    Kiedyś miałem inny telewizor innej marki. Wyczytałem gdzieś przypadkiem że można zaktualizować oprogramowanie przez USB tam się udało w 100% .

I co ona zmieniła, poprawiła? Miała jakiś sens?
    vitias1993
    Level 9  
    Z tego co pamiętam zmienił się tylko wygląd ikon w ekranie głównym i napis nazwy firmy. Uprzedzając, tak wiem że wcale nie było potrzebna mi "ta aktualizacja" :(
  • Helpful post
    bazi1962
    Level 21  
    vitias1993 wrote:
    Z tego co pamiętam zmienił się tylko wygląd ikon w ekranie głównym i napis nazwy firmy. Uprzedzając, tak wiem że wcale nie było potrzebna mi "ta aktualizacja" :(

Ważne, że nauka nie idzie w las.
    vitias1993
    Level 9  
    jeloi wrote:
    Update procedure
    The other 2 options are for the programmer.What kind of programmer do you have?

Unfortunately, it doesn't help. The screen is black all the time. The LED is blinking, after a while it is constantly lit. Maybe I'm doing something wrong? I don't have a programmer.