Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Okap Amica OKC 951T - panel dotykowy nie działa

gregplaa 04 Mar 2020 19:36 5007 2
    gregplaa
    Level 1  
    Cześć!
    Posiadam okap: Amica OKC 951T. Panel dotykowy przestał działać, a dwie lampki zaczęły świecić się cały czas. Panel jedynie lekkim światłem reaguje na dotyk – nic innego nie włącza/wyłącza się. Odłączyłem styki, aby lampki nie świeciły się cały czas.

Panel dotykowy: EAE-5Tv5/PC/WC/N10/WL/90
    Okap: OKC 951T
    Nr fabryczny: 10602300043178

Przesyłam zdjęcia i krótki film pokazujący problem.

Mam 2 pytania:
    1) Czy uważacie, że wymiana panelu pomoże? Bo nie mam niestety dostępu do schematu i instrukcji. Za stary okap... Panel/moduł użytkownika wpina się kablem pewnie w główny panel sterujący? On też może nie działać?
    2) Czy wiecie może, gdzie mogę kupić nowy panel do tego modelu okapu? Opłaca się od razu kupić nowy główny panel sterujący?
    Pozdrawiam i dziękuję!
    Grzegorz

Okap Amica OKC 951T - panel dotykowy nie działa Okap Amica OKC 951T - panel dotykowy nie działa Okap Amica OKC 951T - panel dotykowy nie działa

Jezior2000
    Level 17  
    Witam
    Załączam foto bo dużo tłumaczy. Trzeba kupić QT60186 przylutować na topnik RF800. Zmywacz do nalepek rozpuszcza klej pod plastikowym zakryciem z napisami. Przykleić żeby się opary oleju z frytek nie dostały do środka taśmą przezroczystą. Działa lepiej niż nowe.
    Okap Amica OKC 951T - panel dotykowy nie działa20210905_1..606.jpg Download (3.69 MB)