Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Skuter Router Bassa 50 - Skuter - nie odpala, kręci rozrusznikiem.

pilkarzyk10 04 Mar 2020 20:35 4380 11
    pilkarzyk10
    Level 4  
    Panowie, co może być przyczyną, że skuter nie odpala. Szczotki w rozruszniku sprawdzone, w dobrym stanie.Świeca daje iskrę.

Dziękuję za pomoc.
    Karaczan
    Level 41  
    Skoro jest iskra to problem z mieszanką.
    Powietrze pewnie też jest, więc problem z paliwem.
    Gaźnik?
    Na plaku odpala?
    pilkarzyk10
    Level 4  
    Gaźnik podmieniłem i dalej to samo
    spox247
    Level 18  
    Zamortyzował się i tyle. To jest chińskie dziadostwo. Będziesz wymieniał części we świat a i tak nie odpali...
    pilkarzyk10
    Level 4  
    Sprawdzałem . Luzu na zaworach nie ma. Dodam jeszcze ze uderzyłem o krawężnik w zaznaczonym na zdjęciu miejscu. Potem skuter coraz gorzej jechał , aż w końcu zgasł. I nie można go odpalić.

Skuter Router Bassa 50 - Skuter - nie odpala, kręci rozrusznikiem.
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam.
    Jeśli uderzyłeś o krawężnik top może coś się uszkodziło przy silniku - wał, karter pękł, zerwało klin na wale, cewka itp.
    Rozumiem, że olej z silnika nie wyciekł? Jest prawidłowy poziom?
    Proponuję ci sprawdzić gaźnik oraz najlepiej kompresję. Po filmiku widzę, że dosyć lekko mu się kręci więc niewykluczona utrata kompresji.
    Z kopniaka pali?

Dodano po 51 [sekundy]:

Spróbuj podlać troszkę paliwa w cylinder (około 5ml), następnie gaz do dechy i próbuj odpalić.
    spox247
    Level 18  
    Przecież silnikiem nie uderzył a 5ml jak wleje to go zaleje na amen...
    pilkarzyk10
    Level 4  
    zawory zostały wyregulowane. "Kopajki" nie ma , więc próbowałem sposobem na wiertarkę. Również nie odpala.
    pilkarzyk10
    Level 4  
    Jest panowie progres. Za namową kolegi dolałem strzykawką paliwo tam gdzie wchodzi świeca. Teraz skuter odpala , ale gaśnie po sekundzie. Gaźnik podmieniłem , lecz efekt ten sam co w/w. Może teraz ktoś wie gdzie leży problem? Będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam ponownie.
    pilkarzyk10
    Level 4  
    Jest panowie progres. Za namową kolegi dolałem strzykawką paliwo tam gdzie wchodzi świeca. Teraz skuter odpala , ale gaśnie po sekundzie. Gaźnik podmieniłem , lecz efekt ten sam co w/w. Może teraz ktoś wie gdzie leży problem? Będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam ponownie.

Dodano po 6 [godziny] 34 [minuty]:

Po kilku próbach odpalanie w końcu odpalił.