Witam dostałem dokumentację po długich bojach !!! starego prostownika Famor wielkości szafki niestety nie posiadam parametrów ani tabliczki znamionowej.Są tam duże tyrystory i diody schemat - ZDT- typ SKT 100/04 I SKN130/04 połączone szyną oraz diody V1-V6 SKN 45/04 , a po dwóch stronach duże radiatory z tranzystorami 2n3055, na podzespołach PŁYTKACH - regulacyjnych,stabilizujących -UST,UZS,UWO ,transformatory i przekażniki.Nie działa regulacja prądem ładowania , regulacja napięciem działa .
Posiadamy taki prostownik do ładowania akumulatorów zasadowych oświetlenia awaryjnego .Niestety układ ten ładowania padł-spalone były tranzystory układu ładowania BFP519,diody zenera tego układu oraz stare elektrolity, i układ UL 7741 , po wymianie wszystkich uszkodzonych elementów prostownik popracował tydzień i znowu uszkodzeniu uległy w/w tranzystory i na pewno scalak , wcześniej zgłosiłem sie do producenta ,znależli .Nie posiadamy schematu dosłownie nic. nawet zgłosiłem sie do producenta cyt-Dzień dobry,
.
Z przykrością muszę poinformować Pana, że pomimo podjętych prób poszukiwania w archiwach nie znaleźliśmy żadnych fragmentów potrzebnej dokumentacji.
Best regards/Pozdrowienia
Z-ca SZEFA DZIAŁU PROJEKTOWEGO
GŁÓWNY TECHNOLOG
"FAMOR" S.A.
Ale po szukali i znależli .Dlatego temat dalej prowadzę i liczę na pomoc
Posiadamy taki prostownik do ładowania akumulatorów zasadowych oświetlenia awaryjnego .Niestety układ ten ładowania padł-spalone były tranzystory układu ładowania BFP519,diody zenera tego układu oraz stare elektrolity, i układ UL 7741 , po wymianie wszystkich uszkodzonych elementów prostownik popracował tydzień i znowu uszkodzeniu uległy w/w tranzystory i na pewno scalak , wcześniej zgłosiłem sie do producenta ,znależli .Nie posiadamy schematu dosłownie nic. nawet zgłosiłem sie do producenta cyt-Dzień dobry,
.
Z przykrością muszę poinformować Pana, że pomimo podjętych prób poszukiwania w archiwach nie znaleźliśmy żadnych fragmentów potrzebnej dokumentacji.
Best regards/Pozdrowienia
Z-ca SZEFA DZIAŁU PROJEKTOWEGO
GŁÓWNY TECHNOLOG
"FAMOR" S.A.
Ale po szukali i znależli .Dlatego temat dalej prowadzę i liczę na pomoc