Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei G6 L11 - Brak usb tethering/internetu

_666_ 06 Mar 2020 18:00 264 1
    _666_
    Level 29  
    Witam

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3663920.html

Telefon udało się postawić na nogi poprzez fabryczny reset, który można uzyskać przez przytrzymanie klawisza +. Problem polega na braku usb tethering i wejscia do internetu. Po kliknieciu na tethering/punkt dostępu wywala mnie do wcześniejszego menu. Próba wejścia na internet przez przeglądarkę internetowa skutkuje powrotem do ekranu glownego. Zalogowanie sie na konto Google też nie wchodzi w rachubę. Po wpisaniu loginu i hasla pisze, że musze wejsc na strone internetową. Próba sprawdzenia czy jest aktualizacja pokazuje monit, że nie ma nowszej. W zużyciu danych pokazuje, że Facebook i inne aplikacje cos tam pobieraja. Wiec mają dostęp do netu. W informacjach o telefonie pisze, ze nie mam IP. Imei w porzadku.

Telefon jest widziany przez komputer. Pamiec wewnętrzna i karta SD. HiSuite też go widzi. Wymiana plikow, odintalowywanie aplikacji z poziomu komputera nie stanowi problemu. W menedzerze urzadzen byl Android Phone. Zainstalowałem sterowniki ADB i wszystko ok. Powinno byc jeszcze widac te MTP czy jak sie to tam nazywa ale tego nie ma.

Czegos zapomnialem czy to uszkodzony soft?

Pozdrawiam
    _666_
    Level 29  
    Wiem o co biega nie rozbierajac całego telefonu. Uszkodzenie mechaniczne jest w prawym górnym-rogu telefonu. Naciskajac je wielokrotnie dostałem dostęp do usb tethering-u oraz netu. Rozbiore go całego jak wróce z pracy a w poniedziałek do elektronika ponieważ trzeba pewnie poprawic luty lub może przylutowac jakiś element na stałe, ktory odpadł, telefon ma delikatnie pęknięty wyświetlacz.