Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golf 4 2001r. Nie działają szyby elektryczne, n

Wojtek4520 11 Mar 2020 10:37 1791 8
  • #1
    Wojtek4520
    Level 3  
    Problem występuje w VW Golf 4 1.9 tdi 101km z 2001r. Polega on na tym, że szyby nie działają na żadnym przełączniku, zepsuły się po tym jak klapa bagażnika przestała się otwierać. Z bagażnikiem było tak że raz na ile przycisk od otwierania drzwi samochodu otwierał blokadę bagażnika, aktualnie wcale nie otwiera, sam zamek jest sprawny bo po otworzeniu od środka i próby zamykaniu samemu przy bagażniku otwiera się, ale zauważyłem dziwną rzecz bo takie cięgna czasami nie odbija. Przejrzałem przewody w wiązce na bagażniku były poprzecinane zlutowałem ale szyby dalej się nie otwierają. Jest ktoś mi jeszcze w stanie powiedzieć co mogę jeszcze zrobić aby dowiedzieć się co jest powodem
  • #2
    nikusert
    Level 40  
    Witam .
    W pierwszej kolejności sprawdź bezpiecznik,gdyż jak miałeś uszkodzone przewody ,to tak może być.
  • #3
    Wojtek4520
    Level 3  
    Bezpieczniki sprawdzone, wszystkie w porządku
  • #4
    koleś kit
    Level 39  
    Zasilanie komfort do sprawdzenia.Zamki w drzwiach działąją?
  • #5
    Wojtek4520
    Level 3  
    Jutro zajrzę do modułu, wszystkie działają
  • #6
    koleś kit
    Level 39  
    To jak zamki działają to zasilanie modułów w drzwiach powinno być.Zasilanie komfort do sprawdzenia i komunikacja(Can) komfort moduły.
  • #7
    Wojtek4520
    Level 3  
    Dostałem się do modułu komfortu, zapomniałem dodać wcześniej ze światła w środku tez nie działają. Wypięty był przekaźnik 109 od czego on jest? Golf 4 2001r. Nie działają szyby elektryczne, n

    Dodano po 20 [minuty]:

    Byłem sprawdzić na komputerze, samochód nie chce się połączyć wcale z modułem komfortu
  • Helpful post
    #8
    koleś kit
    Level 39  
    Ale on jest chyba od ecu nie wiem.Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki, komfort ma kilka zasilań.jak dobre załatw schemat i sprawdzaj na wtyczce.
  • #9
    Wojtek4520
    Level 3  
    Sprawdziłem i na kostce i w samym module, napięcie było
    Problem rozwiązany. jeden przewód w kostce po prostu był wypięty, włożyłem na nowo i aktualnie wszystko działa poprawnie