Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kamery Dahua nie wczytują się -

13 Mar 2020 12:21 267 13
  • Poziom 3  
    Witam,
    Mam problem ze startem kamer marki dahua.
    Posiadam trzy kamery IPC-HFW1230S-0280B
    I rejestrator NVR2104P-S2

    Po wyłączeniu zasilania uruchamia się tylko jedna kamera (pierwsza).

    Pierwsza kamera odległość 100 m ma standardowe hasło
    Druga kamera 50 m i ma już inne hasło i po wyłączeniu prądu jest wymuszane hasło standardowe i wywala komunikat że jest "błąd hasła" i to samo dzieje się z trzecią kamerą, identyczna sytuacja.

  • Poziom 26  
    Skonfiguruj kamery przez przeglądarkę i dopiero wtedy wprowadzaj je do rejestratora.
  • Poziom 3  
    Właśnie tak zrobiłem, mam wyłączone reset rejestratora w konfiguracji i się nie wyłącza ale jak prąd wyłącza to będzie lipa. Drugi problem mam taki że trzecia kamera dystans jakieś do 200 m wydaje mi się że jakieś 150-200 m i się nie zapisuje rejestrator uruchomi kamerę i się wyłączy i komunikat że nie może znaleźć hosta. Pytanie czy to może byś spowodowane że np jest za duży zapas kabla?
  • specjalista-kamery przemysłowe
    dyzio_dy napisał:
    Drugi problem mam taki że trzecia kamera dystans jakieś do 200 m wydaje mi się że jakieś 150-200 m i się nie zapisuje rejestrator uruchomi kamerę i się wyłączy i komunikat że nie może znaleźć hosta. Pytanie czy to może byś spowodowane że np jest za duży zapas kabla?


    Standardowo PoE działa do 100m - szukaj tutaj przyczyny. Na próbę kamery weź podepnij na krótko i sprawdź działanie systemu.
  • Poziom 3  
    Mam jeszcze pytanie gdzie w tym rejestratorze można wyłączyć, włączyć opcję automatycznego uruchamiania przez standardowe hasło kamer?

  • Poziom 43  
    Usuń wszystkie kamery, wyszukaj je na nowo, przy dodawaniu nadaj takie same hasła(choć powinny ustawić domyślne hasło admina z rejestratora).
  • Poziom 3  
    sosarek napisał:
    Usuń wszystkie kamery, wyszukaj je na nowo, przy dodawaniu nadaj takie same hasła(choć powinny ustawić domyślne hasło admina z rejestratora).



    No właśnie tak jest, rejestrator nadaje automatycznie te hasła, ale nie chcą się wczytać i wyskakuje komunikat o błędnym haśle jak wprowadzę hasło jakie zostało nadane przy konfiguracji kamery łączy się bez żadnych problemów. Tylko co jak wyłączą prąd?
  • Poziom 3  
    w rejestratorze jest zmienione na to co w kamerach, ale jak wyszukuje kamery to i tak daje domyślne a nie mogę na kamerach ustawić domyślnego bo muszę min mieć 8 znaków a domyślne jest na 5 znaków.

  • Poziom 26  
    spróbuj zaktualizować soft kamer i rejestratora

  • Poziom 43  
    Pobierz ConfigTool, przywróć kamery do fabrycznych.
    Usuń z rejestratora, daj wyszukiwanie Wyłączonych, przy włączaniu nadaj im IP.
  • Poziom 3  
    Soft jest aktualny już to próbowałem.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Kamery są na stałym IP to nic nie daje. nadal wywala komunikat złe hasło.

  • Poziom 43  
    Coś gdzieś źle robisz, wczoraj montowałem zestaw na Dahua z kamerami serii IPC i wszystko działa jak powinno.
    Przywróć wszystkie urządzenia do ustawień fabrycznych, skonfiguruj na nowo NVR i z jego poziomu kamery.
  • Poziom 3  
    No właśnie, robię tak jak zawsze. Już przestałem o tym myśleć wydaje mi się że jest to wina rejestratora NVR2104P-S2 jest to stary rejestrator i pewnie coś tu jest nie tak w software ale mam najnowszą wersję. Jak mi się uda coś zrobić to dam znać ustawienia fabryczne przywracałem nic to nie daje bo jest konflikt haseł, jedyne wyjście jakie widzę to przywrócić ustawienia fabryczne rejestratora, ale hasło zmieniałem w ustawieniach i jest takie same jak kamer.