Witam ponownie, potrzebuję podpowiedzi jak ustawić wałki rozrządu w isuzu Y17DTL. Dokładniej mam taki problem że wałki są dwa koło pasowe jedno a wałki połączone zębatkami i nie wiem jak ustawić wałki względem siebie. Dodatkowo chciałem potwierdzić ustawienie całego rozrządu zanim założę pasek rozrządu i spróbuję uruchomić silnik ponieważ musiałem zdjąć wszystkie koła i nie mam pewności że dobrze poskładałem. Więc tak koło wałka rozrządu blokuję w pozycji śrubą m6 jak na zdjęciu nr1 i tu problem co z drugim wałkiem jak go ustawić zdjęcie nr4, koło pompy wtryskowej blokuję śrubą m8 zdjęcie nr2 i tu też chciałem zapytać czy pompę trzeba jakoś dodatkowo ustawiać czy tylko blokadą jak na zdjęciu koło pompy było zdjęte ale ma klin więc nie można się pomylić z jego montażem, podobnie z kołem na wale korbowym też ma klin więc zakładam na klin a znacznik na kole ustawiam do punktu na pompie oleju zdjęcie nr3, natomiast pompa oleju pozostaje bez znaczenia. Proszę o potwierdzenie czy dobrze to poskładałem.