Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Crafter 2.5 BLJ 136KM Nie pal - Po naprawie glowicy nie pali

lukasz19941994 16 Mar 2020 09:03 2016 14
    lukasz19941994
    Level 10  
    Witam jak w temacie crafter 2.5 136 km po pękniętym pasku rozrządu. Zakupiłem sb takiego właśnie crafterka i wsztstko szlo zglodnie z planem nowe zawory,szklanki,wszystko podocierane,co trzeba powymieniane i złożone. Przyszedł czas na odpalenie, po kilku obrotach odpalil ladnie i rowno. Pozniej stal tydzien bo nie mialem czasu na poskladanie przodu, po tygodniu ako sie wyczerpalo i byl odpalany na rozruch znow ladnie odpalil przejechał pod warsztat z 15m. wsztstko złożyłem do kupy i znow na rozruch i juz nie zapalil... ciśnienie paliwa pokrywa się z cisnieniem zadanym, ponownie sprawdziłem rozrząd tez ok pasuje na blokady i na cech walek/oslona rozrządu. Błędów w kompie brak, wtryski tez byly na stole niby sa w stanie idealnym, dodam ze na plaka odpali jednak gasnie odrazu jak plaka sie zabierze. Z ciekawości wyjalem jeden wtrysk zeby sprawdzić czy daje paliwo podlaczylem go do listwy i okazało się że nic nie tryska. Ktos wie co moze byc przyczyną nie otwierania wtryskow ? Skoro jest synchronizacja,ciśnienie,wtryski na stole byly ok to co moze byc przyczyną?? Z góry dziękuję za odpowiedźi
    sigwa18
    Level 41  
    Jakieś błędy są? Podejrzyj parametry przy próbie odpalenia.
    Megawe
    Level 34  
    Wskazówka od obrotomierza podnosi się ?
    Masy wszystkie przykręcone ?
    lukasz19941994
    Level 10  
    Tak jak pisalem błędów brak parametry niby sie pokrywaja rzeczywiste z zadanymi. Masy sprawdzone i nawet dodatkowa juz zalozylem ,bezpieczniki wyciągnięte po kolei i wszystkie ok
    sigwa18
    Level 41  
    Widzi obroty z rozrusznika?
    lukasz19941994
    Level 10  
    Tak podczas krecenia okolo 200
    sigwa18
    Level 41  
    Dla serii Bxx to za może być za mało sprawdź odczyt temperatury silnika. Spróbuj z odpiętym czujnikiem temperatury silnika odpalać.
    kortyleski
    Level 43  
    Jaki status immo? Po tych twoich paleniach na rozruch może być sieczka w pamięci
    lukasz19941994
    Level 10  
    Próbowałem z odłączonym czuj.temp. wody i paliwa oba na kompie pokazuja wartość okolo 6-6 stopni. Hmm sieczka w pamięći co dokładniej to znaczy ??

Dodano po 1 [minuty]:

Immo ma "status zezwolenia na rozruch"
    lukasz19941994
    Level 10  
    I co nikt,nic ??
    Megawe
    Level 34  
    Jakiej firmy są wtryskiwacze w tym silniku ?
    lukasz19941994
    Level 10  
    Bosch, sprawdzone na stole i fachowiec stwierdzil ze stan perfekcyjny
    lukasz19941994
    Level 10  
    Po dlugim przestoju, udalo sie. Wystarczylo odświeżyć pamiec sterownika
    Megawe
    Level 34  
    Opisz jak odświeżyłeś tą pamięć.
    lukasz19941994
    Level 10  
    Znajomy wrzucił nowa mape K-Tagiem