Plyta Samsung NZ64H37075K wydaje sie spoko ale nie wiem czy u mnie zda egzamin przy jednej fazie czy musze kupic jakas z mniejsza moca bo nie wiem na co tez patrzec przy wyborze.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereBalbi13 wrote:Plyta Samsung NZ64H37075K wydaje sie spoko ale nie wiem czy u mnie zda egzamin przy jednej fazie czy musze kupic jakas z mniejsza moca bo nie wiem na co tez patrzec przy wyborze.
krzysiozak wrote:Oprócz tego że posiadasz jeną Fazę powinieneś się zorientować jakiego przekroju czy średnicy posiadasz przewód prowadzący do kuchni. I jakie zabezpieczenie przeciw zwarciowe, [Bezpiecznik pod tym obwodem].
Balbi13 wrote:Plyta Samsung NZ64H37075K wydaje sie spoko ale nie wiem czy u mnie zda egzamin przy jednej fazie czy musze kupic jakas z mniejsza moca bo nie wiem na co tez patrzec przy wyborze.
Moderated By gulson:Porada może nie być obiektywna, pochodzi z konta ambasadora marki Beko założonego w celach reklamowych.
pierotez wrote:Myślę pojechać oddzielną linię prosto z licznika z oddzielnym korkiem do kuchni dla właśnie płyty indukcyjnej i piekarnika. Tylko holender na klatce mają 16A a w mieszkaniu kierowniczka kazała zmniejszyć do 10A i nie wiem czy wyda.
ambasador BEKO wrote:pierotez
Cenię opinie ale się nie zgadzam z nimi - są na zasadzie nie działa bo mam 230V instalację a "chciałbym".... to powszechne przekonanie, że nagle można osiągnąć na niej moce jak przy podłączeniu trójfazowym, proponuję zakup bo wiem jak działa - wielokrotnie i na testach i u znajomego. Są jednak sytuacje, które nie pomogą a są wyjaśniane w sklepach kupującym:
- sprawdź instalację 3x1,5 do tego 16a i obwód osobny na tą płytę i piekarnik i w sumie będzie bdb - natomiast jak komuś działa w tym czasie a jest to jeden obwód kuchenny (lodówka, zmywarka, jeszcze gorzej czajnik elektryczny lub grill w piecyku bo się coś przy okazji piecze itd) to niech nie oczekuje, że płyta da radę oddać więcej mocy bo kolokwialnie nie ma jej skąd czerpać. Stąd mamy np możliwość gotowania jedynie na 2 palnikach efektywnie a nie na 4 jeśli w tym czasie coś w tle "chodzi" co czerpie duża moc,
- słabość naczyń = nie każdy wie, że jedynie płaskie dno bez wyżłobień jest dobre a oferowane w sklepach naczynia to kosmos - na indukcję większość posiada piękne żłobione dna i ozdobniki tworzące poduszkę powietrzną między naczyniem a płytą (i tu nie ma znaczenia jaki to jest model/producent i rodzaj podłączenia) - zapytaj w serwisie jakiejkolwiek firmy efekt - mamy świst, dźwięki i czasami jest to mało przyjemne,
- najgorsza opinia zawsze wynika z obiektywnej lub nie wady lub ww niewiedzy - nie zawsze wina to problem urządzenia