Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda CRV 2013 - podłączenie - gdzie w honda crv 2013 podłączyć amplifier con z

Gregorywk 18 Mar 2020 19:34 3744 8
NDN
    Gregorywk
    Level 9  
    Kupiłem chińczyka na Aliexpres - dobra cena i tak sam go sobie podłączam i wszystko działa poza tym, że panuje zupełna cisza w głośnikach.
    Sprzedawca nie posiada dokumentacji montażowej, zresztą spróbujcie dogadać się z chińczykiem po angielsku....
    Poczytałem na kilku forach internetowych pseudo-porady. Problem pozostał: gdzie w honda crv 2013 podłączyć amplifier con -taki przewód z wiązki dostarczonej razem ze stacją multimedialną. Jaka kostka, jaki pin ? Możecie pomóc ?
    Będę wdzięczny bo nie chcę czegoś zepsuć.
  • NDN
  • NDN
    Gregorywk
    Level 9  
    Dziękuję za pomoc, jestem coraz bliżej prawdy ale różnice w opisach nadal się pojawiają. Sprawdzę w aucie kolory przewodów na kostce.
    Być może po tym zidentyfikuję właściwe opisy pinów złącza A 24pin.
    Gregorywk
    Level 9  
    Honda CRV 2013 - podłączenie - gdzie w honda crv 2013 podłączyć amplifier con z Honda CRV 2013 - podłączenie - gdzie w honda crv 2013 podłączyć amplifier con z
    Witam
    jeszcze w tym temacie. Sprawdziłem kostkę w aucie i porównałem z kostką adapterem dostarczoną przez producenta Junsun Smart Navigation system K981B. Rozkład przewodów głośnikowych piny 2 i 3 LT, 6 i 7 PT, 14 i 15 LP, 18 i 19 PP, jest identyczny w obu kostkach, Zasilanie 1 GND, i 13 +. Reszta już z różnicami - niektóre piny wolne. Zastanawia mnie jeszcze pin 20 w złączu auta (żółty) - kostka adaptera stacji (nc) oraz pin 21 w złączu radia (nc) - kostka adaptera stacji (różowy). Załączam zdjęcie kostki auta 24pin. Oczywiście dźwięku nie uruchomiłem na nowej stacji natomiast sprawdziłem, że oryginalne radio nadal działa. Jest ono wyposażone w 8 pin złącze sub. ale wypięcie tego złącza nie powoduje przerwy w pracy radia. Jak się domyśliłem wg rodzaju złącz radia, nie posiadam na pokładzie wzmacniacza. Proszę Was koledzy o pomoc bo te podłączenie chyba mnie przerosło. Model auto to Honda CRV z grudnia 2013r. Najbardziej pasuje opis złącza 24 pin przedstawiony przez kolegę dla Hondy CRV 2014 rok ala i tak sa różnice. Czy w wersji bez amp. jest jakiś sygnał sterujący uruchamiający stację. Spiołem też stację po RCA i nie gra (bo jak nie ma wzmacniacza to niby czemu miałoby działać. Nie mogę nigdzie znaleźć rozkładu sygnałów radia oryginalnego 39100-T1G-G210-M1 a przyjaciele ze wschodu ociągają się jak mogą w pomocy. Może ktoś przerabiał ten temat? Będę wdzięczny za podpowiedź.
    Gregorywk
    Level 9  
    Witam, problem z brakiem dźwięku rozwiązałem. Może komuś się przydadzą te informacje.
    Otóż moje auto Honda CRV pochodzi z grudnia 2013 roku ale wiązkę do radia ma zbliżoną do 2014 roku ( nie do końca, są różnice).
    Na złączu (kostce) auta 24pin , 21 styk jest wolny, natomiast na styku 20 wisi żółty (w jakieś paski) przewód. To ten przewód załącza wzmacniacz w moim aucie. Należy jeszcze oprócz tego w stacji multimedialnej włączyć sygnał (ON) załączenia wzmacniacza. Wtedy na czarnym przewodzie ze złącza 20pin stacji - pin 1 ( u mnie czarny) pokaże się 12V, które steruje załączeniem wzmacniacza. Okazało się zbędne połączenie RCA IN z RCA OUT dla R i L kanału wtyczki biała i czerwona. Dostawca sugerował, to rozwiązuje problem ale to nieprawda. Udało się zdobyć opis sygnałów na stacji multimedialnej produkcji chińskiej i dołączam foto (było trudno zdobyć). Dostawca nie daje nic poza mini przewodnikiem menu po angielsku. Tak jest wyposażona stacja w przewody:
    Złącze 20 P ze szczegółami ekstrakcji 4-RCA:
    2 wyjścia AUX (1 wyjście AUX L + 1 wyjście AUX R)
    1 wyjście wideo
    1 wejście wideo 1
    1x wzmacniacz przewód sterujący

1 wiązka zasilania 16 P, kompatybilna z interfejsem XY AUTO Android
    1 wejście kamery zapasowej 10 P
    1x6 P USB kabel połączeniowy
    1x4 P USB kabel połączeniowy
    1 antena gps
    Gregorywk
    Level 9  
    Problem rozwiązałem przy pomocy kolegów z forum a także przez dokładną analizę sygnałów urządzenia i złącz przewodów. Nie obyło się bez kilku pomiarów multimetrem.
    krzysztofplanetorz
    Level 1  
    >>18553255
    Dzięki za pomoc, miałem ten sam problem w Honda CRV. Jest głos po pana poście, ale nadal nie działa subwoofer.