Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

y550 - huawei y550 nie włancza się

19 Mar 2020 00:21 156 3
  • Poziom 3  
    Witam Mam taki problem z huawei y550 telefon działał aż pewnego dnia zakupiłem nowy telefon , a ten poszedł na odstawkę. Po około miesiącu kupel chciał kupić telefon do pracy więc sobie przypomniałem że ten leży w szufladzie. Chciałem go uruchomić i klapa telefon się nie włancza. Więc podłączyłem do ładowarki, telefon na ładowanie reaguje tylko zaświeci się dioda czerwona ładowania i za chwilę gaśnie.
    Miałem taką baterie z mojego huawei y 560 są takie same więc przełożyłem i telefon też się nie uruchamia, a na ładowanie też reaguje zaświeceniem diody na chwilę. Chciałem wgrać soft cała procedura karta pamięci folder na karcie skopiowany tam plik update app, karta włożona do telefonu kombinacja guzików głośność plus minus i power i niestety nic się nie dzieje. Oczywiście wcześniej chciałem zrobić hard reset też kombinacja przycisków . ale również nic się nie dzieje.
    Proszę panów o podsunięcie jakiś pomysłów co ewentualnie jeszcze mogę zrobić, za wszelkie porady z góry dziękuje
  • Poziom 35  
    Po długim czasie nie używania, czasami trzeba zostawić telefon podpięty do ładowarki na dłuższy czas no 30 min, 1h i sprawdzić czy coś się zmieni. Może też kwestia ładowarki i kabla. Zwróć też uwagę, czy kabel osadza się poprawnie, czy np nie jest uszkodzone gniazdo, bądź czy czegoś w nim nie ma, czasami nawet etui może mieć źle wycięty otwór i kabel nie osadza się poprawnie.
    Przy rozładowanej baterii nie zrobisz hard resetu ani nie postawisz softu.
  • Poziom 3  
    Witam. Na pewno nie jest to kwestia baterii bo taka sama bateria jest w huawei y560 i przełożona była do tego huawei jak wyciągałem baterie miała 70% Tak wiec nie bateria jest przyczyną usterki. Mimo wszystko dziękuje za odpowiedz

    Dodano po 6 [minuty]:

    Druga sprawa to baterie ładowałem na zewnętrznej ładowarce naładowana była na 100% i nic, a na drugim huawei y560 uruchamia się bez problemu Tak więc na pewno to nie bateria.