miroslaw wielki wrote: Czy nie najprościej podpiąć tester i sprawdzić błędy w sterowniku odpowiedzialnym? Bardzo mało mam do czynienia z renowkami ale tak jak ktoś pisał , może trzeba zalogować akumulator.
Pewnie prościej przyjacielu, a najprościej jechać do mechanika. Tylko jak już wspomniałem nie mam takiego testera i nie mogę za bardzo jechać do mechanika..
Dodano po 10 [minuty]:
Strumien swiadomosci swia wrote: Sprawa prosta i to bardzo. Zostaw włączone światła mijania na 6 minut jak po tym odpali to akumulator sprawny.
Otóż to, trzeba zacząć od najprostszych rzeczy. Zmyliło mnie to ze akumulator jest nowy( kupiłem go 6 miesięcy temu a data produkcji to 2018).
Wczoraj tak jak wspomniałem. Naładowałem akumulator, miernik pokazał nawet ponad 12,8V..
Odpaliłem wczoraj dosłownie 2 razy na próbę z której zrobiłem filmik. Odpalił bez problemu natomiast napiecie w zależności czy miałem światła mijania czy nie było 12,3 i 14,6V.
Dzisiaj po jakichś 14-15 h od wczorajszego testu zrobiłem jak radzi Strumień świadomosci
[url=
Na początku gdy sprawdziłem napiecie akumulatora na wyłączonym silniku bez świateł i niczego było 12,5V...
Włączyłem światła mijania i czekam 6 min...mierze napiecie...spadło do 12,1 V ...wyłączam światła i odpalam...zakręcił rozrusznikiem i nic. Nie odpalił.
Chwile później napięcie wróciło do 12,5 V próbuje odpalić i znowu nic. Tym razem nie zakręcił nawet rozrusznikiem.
Po ponownym pomiarze mam 12,4V...zobaczę za jakieś pół godziny czy podniesie do 12,5V ale chyba wszyscy jesteśmy zgodni ze ten akumulator to beka..?
Dodaje w załączniku tabele ze strony varty.
12,5 V w akumulatorze AGM to 50% mocy.
+ akumulator fabryczny EFB który zastąpiłem akumulatorem AGM .
W samochodach, które fabrycznie wyposażono w akumulatory EFB, należy w przypadku wymiany ponownie zamontować akumulator EFB. W przeciwnym razie doszłoby do zakłócenia działania systemu Start/Stop i utraty korzyści, jakie ze sobą niesie. Zmniejszyłaby się także trwałość akumulatora.