Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Linia Kablowa SN. Potrzebuje norm.

edzio6 21 Mar 2020 19:34 267 3
    edzio6
    Level 9  
    Witam,
    piszę referat na temat nowych rozwiązań w budowie lini kablowych SN, opieram się na książce.
    "Podstawy projektowania i budowy elektroenergetycznych linii kablowych SN
    Książka autorstwa: Julian Wiatr, Marcin Orzechowski i Radosław Lenartowicz". Książka jest z wydaniem 2009r. Polecicie jakąś aktualniejszą? Bo nowszej nie znalazłem.
    Potrzebuje głównie norm.
    Na razie w referacie opieram się na normach:
    N SEP-E-004 Elektroenergetyczne i sygnalizacyjne linie kablowe. Projektowanie i budowa.
    Ustawa z dnia 10 kwietnia 1997 r. Prawo energetyczne (DzU z 1997 r., nr 54, poz. 384).
    Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. Prawo budowlane.
    Czy to wszystkie normy?
    Możecie mi wyjaśnić na jakiej zasadzie powołujemy się na te normy i dlaczego? Czy musimy się na nie powoływać?
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    edzio6 wrote:

piszę referat na temat nowych rozwiązań w budowie lini kablowych SN, opieram się na książce.
    Książka autorstwa: Julian Wiatr, Marcin Orzechowski i Radosław Lenartowicz". Książka jest z wydaniem 2009r. Polecicie jakąś aktualniejszą? Bo nowszej nie znalazłem.
    Potrzebuje głównie norm.

Szukaj w normach europejskich.
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    edzio6 wrote:

Potrzebuje głównie norm.

Szukaj w normach europejskich.