Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Problem z WOM DEUTZ FAHR AGROPLUS 310

Tumosek12 02 Apr 2020 15:23 1353 7
  • #1
    Tumosek12
    Level 4  
    Witam. Mam problem z WOM w ciągniku deutz fahr Wyłącza się przy 490 obrotów. Agroplus 310 2011 rok
  • #2
    grzesiek1193
    Level 10  
    Podłączam się do pytania. Czy ma ktoś dostęp do schematów elektrycznych układów wom w tych seriach ciągników, czy tylko serwisy?
  • #3
    Tumosek12
    Level 4  
    A co dokładnie potrzebujesz i do czego?
  • #4
    Kalina.marek
    Level 1  
    Witam. Szukam schematu elektrycznego Agroplus 315. Potrzebuje wyłączyć czujniki zapłonu i sygnalizator z siedzenia. Poza tym nie pokazuje prędkościomierz i nie działa hamulec WOM. Z zapłonu planuję zostawić czujnik położenia biegów, pozostałe wyłączyć. Ktoś może udzielić wskazówek?
  • #5
    SIVVY..
    Level 2  
    Cześć wszystkim mam problem z agroplusem 315 ecoline jak się rozgrzeje wchodzi w tryb awaryjny piszczy i wywala błąd M13 obroty wtedy to max 1600 zgasze odpalę blad znika ale jest to zawsze po rozgrzaniu mój komputer pokazuje nieregularny sygnał potencjometru 1/2 które podmieniłem z innego i zkalibrowalem blad wciąż jest wymieniłem wszystkie bezpieczniki i przekazniki

    Dodano po 8 [minuty]:

    Podmieniłem licznik sterownik silnika czujnik wału elektrozawór jakiś tam jest pod alternatorem przekaznik od niego sprawdziłem całą wiązkę elektryczna rozprułem kabelek po kabelku wszystko jest w świetnym stanie traktor odpala i pracuje nienagannie do czasu błędu jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo wiedzę żeby pomóc jest to deutz-fahr Agroplus 315 ecoline
    ZKDU0402W0TD26156
    Z 2014 roku
  • #6
    Tumosek12
    Level 4  
    Witam. Kiedy olej zmieniany był?
  • #7
    SIVVY..
    Level 2  
    Witam ciezko mi powiedzieć niby co 300 moto godzin ale nie mam wglądu do ich kajeciku czy faktycznie była ale jest duża szansa że te 300 jest dużo przestrzelone
  • #8
    Tumosek12
    Level 4  
    Problem zniknął po wymianie czujnika od WOM.