Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii

Adhdpro 04 Apr 2020 12:13 1833 10
    Adhdpro
    Level 5  
    BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii
    Witam, czy wie ktoś jak podłączyć ten rower pod inny system niż Wii? Ewentualnie gdzie znaleźć lub czy zna ktoś kod pin lub możliwości podpięcia pod inne urządzenie. Tzn konkretnie windows lub najlepiej android? Z tego co wyszukałem to możliwość była przez wiimote dla systemów android 4.3 ale nie nowszych. Ponoć też jest urządzenie jednak wolałbym to rozwiązać inaczej. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc?

Jeżeli źle umieściłem post przepraszam i proszę o przeniesienie.
    iphonek
    Level 15  
    Z nazwy urządzenia bluetooth wynika na to że w tym rowerze siedzi standardowy kontroler do Wii, a przynajmniej się tak identyfikuje spróbuj PIN 12345

Pozdrawiam
    Adhdpro
    Level 5  
    Próbowałem piny 1234
    12345
    1111
    2222
    3333
    4444
    5555
    6666
    7777
    8888
    9999
    0000
    I niestety nie działały.
    Jest może jakaś aplikacja typu Wii connect czy coś?
    Aktualnie posiadam softa miui global 11.0.4..
    Próbowałem coś znaleźć w google jednakże bez sukcesu może komuś się uda. Jednakże dziękuję za próbę pomocy.
    tobayashi1987
    Level 2  
    Ten rowerek ma tylko komunikację przez BT czy jest też normalny przewód jak od padów ? Jeżeli jest przewód to do PC możesz to podłączyć za pomocą adaptera Myflash. Wtedy emulator Dolphin, obraz ISO i grasz, a raczej "pędzisz". Jak to ma robić tylko za rowerek stacjonarny to można użyć telefonu i krokomierza. Oczywiście osobna kwestia to dokładność wyników. Jest też kilka aukcji na największym portalu aukcyjnym w naszym kraju z "Licznik do roweru treningowego".
    Adhdpro
    Level 5  
    tobayashi1987 wrote:
    Ten rowerek ma tylko komunikację przez BT czy jest też normalny przewód jak od padów ? Jeżeli jest przewód to do PC możesz to podłączyć za pomocą adaptera Myflash. Wtedy emulator Dolphin, obraz ISO i grasz, a raczej "pędzisz". Jak to ma robić tylko za rowerek stacjonarny to można użyć telefonu i krokomierza. Oczywiście osobna kwestia to dokładność wyników. Jest też kilka aukcji na największym portalu aukcyjnym w naszym kraju z "Licznik do roweru treningowego".

W stelażu do kierownicy jest kostka jak wrócę z pracy zrobię zdjęcie. Wątpię aby końcówka była podobna jak od pada.
    Aktualnie możliwość podpięcia jest tylko po przez Bluetooth.
    Jeżeli chodzi o licznik zastanawiałem się nad tym jednakże nie wiem jak by to się miało do montażu. I jak już by miał być licznik to jaki?
    Adhdpro
    Level 5  
    BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii

Dodaje zdjęcie kabla.
    Może w czymś pomoże

Dodano po 4 [godziny] 18 [minuty]:

Jest jakiś progress. Mianowicie jest możliwość podpięcia do pc poprzez Bluetooth za pomocą " Przyłączenia się do sieci osobistej" jednakże po instalacji sprzęt dodany znika. Wie ktoś może jak to naprawić?

Dodano po 5 [minuty]:

BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii [img-1]

Zdjęcia na szybko.

Dodano po 17 [minuty]:

I posiadam sterownik w bluetooth lecz nadal nic.

Dodano po 1 [minuty]:

[quote="Adhdpro"]

Dodaje zdjęcie kabla.
    Może w czymś pomoże

Dodano po 4 [godziny] 18 [minuty]:

Jest jakiś progress. Mianowicie jest możliwość podpięcia do pc poprzez Bluetooth za pomocą " Przyłączenia się do sieci osobistej" jednakże po instalacji sprzęt dodany znika. Wie ktoś może jak to naprawić?

Dodano po 5 [minuty]:

BB4269 Cyberbike Cycling Sports - brak konsoli Wii [img-1]

Zdjęcia na szybko.

Dodano po 17 [minuty]:

I posiadam sterownik w bluetooth lecz nadal nic.
    crtoip
    Level 2  
    mam taki sam problem, i pewnie taki sam rower, jestem tez na etapie sparowania ale nie mogę się polączyc, w razie czego pisz - będę jutro próbować na innych wersjach windowsa, dlatego dawaj znac jak do czegos dojdziesz
    crtoip
    Level 2  
    nie wiem, mozesz sprobowac - wydaje mi się że chyba nie bo jest w filmiku usb 3.0 or later czyli pozniejszy a nie starszy, wiec wydaje mi sie ze pozniejsze urzadzenia maja wsteczna kompatybilnosc,
    coś co mi udalo się odkryć to jak przytrzymujesz dwa przyciski podczas dodawania tzn "sync" i "map" to urzadzenie zamiast sparowane przez pewien czas jest "polaczone" wiec to jest w sumie juz spory kamień milowy dalej, ale zauwazyłem ze wtedy znowu po pewnym czasie kilku sekund wraca do opcji sparowane
    instaluje dzisiaj windowsa 7 zobaczyc czy wiecej programow bedzie lepiej kompatybilnych - sterownik urzadzenia jest z 2006r, jest wieksza szansa ze na win 7 bedzie dzialac lepiej