Witam, przeszukałem forum, ale nie znalazłem tematu, który dotyczy problemu z tym modelem otv.
A więc na wstępie witam szanownych forumowiczów elektrody, dzięki którym już nie jeden problem udało się rozwiązać.
Posiadam telewizor jak w tytule, który 2 miesiące po gwarancji stracił obraz. Dźwięk i podświetlenie matrycy działa.
Sprawdziłem bezpiecznik na płytce tcon 75v 2a oznaczony jako FI1 i jest sprawny. Idąc w lewą stronę widać elementy z oznaczeniem C11 i C12 na których na górnych '' nóżkach'' brak jakiegokolwiek napięcia. I tu moje pytanie, czy ktoś wie jakie powinny być tam napięcia?
Ewentualnie miał już może ktoś z kolegów podobny problem z brakiem obrazu w tym modelu otv?
Wielkie dzięki za każdą informację.
Pozdrawiam
Piotr
Witam w kolejnym dniu zmagań.
Dzisiaj zmierzyłem napięcie zasilające paski ledowe i tak:
1 +vled - 32v
2 vled 1 - 6.3v
3 vled 1 - 6.3v
4 vled 2 - 6.3v
5 vled 2 - 6.3v
6 +vled - 32v
Dodatkowo zasilacz w stand by wskazuję 3.66v gdzie powinno być 5v.
A więc na wstępie witam szanownych forumowiczów elektrody, dzięki którym już nie jeden problem udało się rozwiązać.
Posiadam telewizor jak w tytule, który 2 miesiące po gwarancji stracił obraz. Dźwięk i podświetlenie matrycy działa.
Sprawdziłem bezpiecznik na płytce tcon 75v 2a oznaczony jako FI1 i jest sprawny. Idąc w lewą stronę widać elementy z oznaczeniem C11 i C12 na których na górnych '' nóżkach'' brak jakiegokolwiek napięcia. I tu moje pytanie, czy ktoś wie jakie powinny być tam napięcia?
Ewentualnie miał już może ktoś z kolegów podobny problem z brakiem obrazu w tym modelu otv?
Wielkie dzięki za każdą informację.
Pozdrawiam
Piotr
Witam w kolejnym dniu zmagań.
Dzisiaj zmierzyłem napięcie zasilające paski ledowe i tak:
1 +vled - 32v
2 vled 1 - 6.3v
3 vled 1 - 6.3v
4 vled 2 - 6.3v
5 vled 2 - 6.3v
6 +vled - 32v
Dodatkowo zasilacz w stand by wskazuję 3.66v gdzie powinno być 5v.