Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Jaki wykrywacz metali (rok 2020)?

labo 05 Apr 2020 10:33 759 10
Altium Designer Computer Controls
    labo
    Level 13  
    Cześć,
    Przeglądałem archiwa na tematy wykrywaczy, ale wiele z zestawów jest już niedostępnych. :(
    Chciałbym z młodzieżą zrobić wykrywacz, którym będzie szansa na wykrycie np. monety 2zł na plaży (może się uspokoi obecna sytuacja i da się nad morze w lato pojechać), a nie tylko garnka położonego na cewce wykrywacza. Sam pamiętam jak w wieku ok. 15 lat próbowałem (trafne słowo) takie ustrojstwo zbudować. :D

W tej chwili znalazłem zestawy:
    Jabel J-297
    AVT 2874
    oraz
    AVT 5025

Czy któryś z nich nada się do znalezienia owej monety 2zł na plaży? Czy może lepiej jednak zbudować coś prostego ale nie z "KITa"?

Wolałbym zakupić kit, bo kupowanie różnych elementów z kosztem wysyłek przekroczy koszt zakupu prostego wykrywacza fabrycznego na alledrogo...

Pozdrawiam serdecznie
  • Altium Designer Computer Controls
    Anonymous
    Level 1  
    labo
    Level 13  
    Co do zasilania, to chyba bym poszedł w Li-Ion...
    Ktoś wie czym się różnią poprzednie Jabel 267 od aktualnego 297?
    Miło by było z dzieciakiem znaleźć na plaży jakąś zgubioną dwuzłotówkę, a nie tylko zardzewiały gwóźdź. ;)
  • Altium Designer Computer Controls
    Anonymous
    Level 1  
    labo
    Level 13  
    Pytanie, czy na naszą zabawę nie starczy zabawka z Allegro za 160-200zł? Koszt wykonania Jabela będzie taki sam.
    A może lepiej złożyć Transeta 150?
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    labo wrote:
    A może lepiej złożyć Transeta 150?
    Nie lepiej, bo to BFO, czyli byle co. Chcesz fajnie i tanio ? Clone PI-W polecam.
    labo
    Level 13  
    robokop wrote:
    http://electro-shema.ru/metaldetector/clone-pi-w.html

Masz jakiś link do płytek (prasowanek)? Nie mogę znaleźć. Demo Sprint Layouta niestety nie drukuje, a program kosztuje 50 euro, co wyklucza jego zakup.
    labo
    Level 13  
    Nie znam Eagle, natomiast Paint opanowany. ;)