tak jest mapa rozruchowa , w niej jest dawka paliwa dla rozruchu silnika , do tej dawki dodawane są korekcje , jedną z nich to korekcja otwarcia wtryskiwacza
to zupełnie naturalne ze mapa rozruchu określa dawke paliwa , a żeby dawka sie zgadzała musi być uwzględniony czas reakcji wtryskiwacza ponieważ w tym czasie nie podaje on paliwa
i tak jeśli masz dawkę w mapie 5ms , a czas bezwładności 1ms , to czas sterowania otwarciem wtrysku bedzie wynosił 6ms
prosze wyszczególnij mi tutaj gdzie ten stek bzdur ?
dawka rozruchowa jak sam wspomniałeś zależy od cts , ale zależy też od czasu rozruchu , ciśnienia na czujniku baro , pozycji tps itp
robokop wrote: A systemy MPI Fullgroup, bądź SPI? 4 wtryski na każdy obrót wału - cudów nie ma, co najmniej jeden zawsze wypadał na otwarty zawór.
Super bzdura:
nie sprowadzaj tego do jednego poziomu , wyraźnie napisałem to w kontekście silników 16V , ile masz silników 16v w fullgroup ? chyba rozumiesz ze pisząc 16v miałem na myśli 4 zawory na cyl i pełną sekwencje ?
robokop wrote: Widziałes kiedykolwiek silnik spalinowy? A zawory wydechowe co chłodzi? Słyszałeś kiedy o zjawisku pt. szok termiczny i pękających zaworach przez to? Taka ciekawostka - przy systemach LPG V-ej generacji, opracowywano specjalne szablony, do robienia wwiertek dysz gazowych w kolektorach ssących, bądź dystrybutorzy prowadzili działalność usługową, polegającą na robieniu tychże wierceń - po to, żeby struga płynnego gazu zawsze była wycelowana w przestrzeń pomiędzy gniazdem a otwartym zaworem ssącym i nie trafiała w ani jedno, ani drugie. Wiesz czemu? Bo na zawory byś nie urobił.
Widze że nie można z Tobą prowadzić normalnej rozmowy , nie silnika nigdy nie widziałem
Weź pod uwagę jaka temperaturę wrzenia posiada LPG a jaką benzyna , rusz trochę głową , ze podczas wtryski ciekłego gazu temperatura spada o dziesiątki stopni niżej na benzynie , w dodatku poniżej punktu zamarzania wody , obecnej w powietrzu a dostajacej sie z nim do silnika , wilgoć ta kondensuje w strudze wtrysku gazu , stąd problemy o których piszesz , nijak mające sie do wtrysku benzyny
nawet nie che mi sie szukać materiałów jak rozkłada sie struga paliwa w silnikach 16v , jak nieco zimniejsze zawory powodują mniejsza tendencje do stuków , czy kąt wtrysku który dobiera sie obserwując emisje tlenków , a od którego też jest mapa
nie będe sie pytał czy widziałeś kiedys zawory wydechowe i dolotowe , ale porównaj sobie ich budowę , i odpowiedz sobie na pytanie czemu te pierwsze są inne niż te drugie
Gandziorz wrote: robokop polecam sobie sprawdzić mapy w aucie. Np. od saaba t5suite.
Masz tam korekcję dawkowania od napięcia akumulatora.
Przemo ma rację i nie wiem dlaczego ciężko ci to przyznać.
jest masę takich map z seryjnych sterowników po wpisani w google , ale lepiej trwać przy swoim , obrażając innych niż dopuścić myśl że nie pozjadało sie wszystkich rozumów
z chęcią koledze wyjaśnie jak działa silnik , którego nigdy na oczy nie widziałem