Witam mam pytanie do wszystkich użytkowników starych telewizorów i konsol. Mam zamiar podłączyć konsole do telewizora bez HDMI i nie wiem jaki kabel wybrać Scart RGB czy component. Widziałem wiele postów na ten temat ale każdy mówi co innego a filmów na YT jest mało. Z tego co widziałem przez scart obraz jest lepszy, ale już sam nie wiem. Z tego co czytałem component w europie może przenieść max 480p a scart RGB spokojnie HD, no i component ma bardziej wyblakłe kolory. Jak narazie miałem plany przez component podłączyć swoje wii bo ono może i tak tylko 480p a przez scart podłączyć ps3. Dodam że mam telewizor HD ready ale z wyłamanym hdmi więc musze korzystać z starych złączy.
A odchodząc od tematu, jak to jest że przez zwykły AV, ten żółty obraz z playstation wygląda źle, ale taki z dekodera już normalnie? Nw może tylko mi sie tak wydaje albo poprostu mam słaby kabel do konsoli.
A odchodząc od tematu, jak to jest że przez zwykły AV, ten żółty obraz z playstation wygląda źle, ale taki z dekodera już normalnie? Nw może tylko mi sie tak wydaje albo poprostu mam słaby kabel do konsoli.