Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Głośniki 5.1 od zestawu Samsunga HT-J5550W, jaki amplituner dobrać ?

Rafixor 08 Apr 2020 19:17 231 0
    Rafixor
    Level 3  
    Witam, posiadam głośniki od zestawu Samsunga HT-J5550W, jak w temacie. Nie posiadam niestety żadnego amplitunera do tych głośników. Szukałem używanych amplitunerów od tego zestawu, ale nie udało mi się na taki jeszcze natrafić, albo szukam po niewłaściwych serwisach aukcyjnych (może ktoś poleci jakiś, gdzie uda się znaleźć ? ja szukam tylko po tych najpopularniejszych :) ). Kupiłem inny używany, lecz uszkodzony amplituner z zestawu również Samsunga, tylko inny model - ht-c5500, ale znajomy elektronik nie poradził sobie z tematem :/ (włączał się i wchodził w jakiś stan awaryjny, ale mniejsza o to). Aktualnie głośniki podłączone do Denona AVR-1908, ale i sam Denon zasługuje na coś lepszego, jak i same te głośniczki też mogłyby pograć na jakimś innym amplitunerze. Problemem jest m.in to, że sub samsunga nie gra na Denonie, gdyż jest pasywny, i te od samsunga dedykowane mają już wbudowany wzmacniacz. Gdzie szukać takiego amplitunera, żeby te głośniki mogły pograć normalnie, no i żeby wiadomo było to w rozsądnych pieniądzach, bo szkoda w to "inwestować".