Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak dostępu do LG k8, Zapomniane hasło do konta google

Pomnik 11 Apr 2020 13:16 5472 28
  • #1
    Pomnik
    Level 4  
    Witam wczoraj zgubiłem swój telefon,znalazł go sąsiad na mojej ulicy ,ale aby się zemną połączyć musiał zresetować telefon bo miałem pin przy odblokowaniu ( jakim sposobem on go zresetował w ogóle ? ) teraz aby dostać sie do telefonu muszę się zalogować do konta google, Dlaczego nie mogę dostać sie do telefonu bez logowania Google ? hasło mam na telefonie w notatniku do konta Dlaczego google zarządza moim całym telefonem a nie tylko kontem, To co jak bym nie miał internetu to w ogóle sie do telefonu nie dostane ? ( porażka) Przy logowaniu wpisałem adres email mojego konta Bo adres pamiętałem ale hasła nie ,i wybrałem " nie pamiętam hasła" kazali mi podać inny email na który wyślą mi kod weryfikacyjny , Podałem innego meila,Przyszedł kod wpisałem i mi napisali Dziękujemy ża potwierdzenie ze masz dostep do podanego przez siebie kontaktowego adresu email \ Nie udało nam sie potwierdzić,ze ******.gmail.com to twój identyfikator PYTANIE OGÓLNE JAK MAM SIĘ DOSTAĆ DO MOJEGO TELEFONU BEZ LOGOWANIA NA GOOGLE ?



    Telefon Lg k8
    Android (6.0 ) chyba

    SKRÓT

    Po resecie telefonu nie przy pierwszym uruchomieniu Muszę zalogować się na konto google które było na tym telefonie przed resetem, Haseł nie pamiętqam bo były one w telefonie w notatniku
  • #2
    tzok
    Moderator of Cars
    Coś tu się "nie klei", skoro sąsiad zresetował telefon i udało mu się go uruchomić, to dlaczego Ty potrzebujesz się zalogować? Procedurę resetowania hasła do konta Google można przeprowadzić z poziomu komputera, telefon nie jest do tego potrzebny. Aby logowanie nowym hasłem powiodło się na telefonie, musi on mieć połączenie z Internetem.
  • #3
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Coś tu się "nie klei", skoro sąsiad zresetował telefon i udało mu się go uruchomić, to dlaczego Ty potrzebujesz się zalogować? Procedurę resetowania hasła do konta Google można przeprowadzić z poziomu komputera, telefon nie jest do tego potrzebny. Aby logowanie nowym hasłem powiodło się na telefonie, musi on mieć połączenie z Internetem.


    Sąsiad telefon znalazł WŁĄCZONY ,ale nie mógł się dostać do niego bo była blokada Odblokowywania na PIN więc zrobił reset całego telefonu

    Tak jak na początku tego filmiku

    https://www.youtube.com/watch?v=8oxMTW2bwR4

    Czyli obecnie telefon jest zrestartowany do poziomu takiego jak bym go kupił nowego .Mam na początku wybur języka i siec itd.

    po wyborze wifi z mojego komputera kolejny krok jaki mogę zrobić to zweryfikować moje konto czyli pisze taka informacja

    "Urządzenie zostało zresetowane.Aby kontynuować zaloguj się na konto google,które było wcześniej zsynchronizowane,na tym urzadzeniu"

    i teraz pytanie jak mam się zalogować jak hasło było na tym telefonie w notatniku przed resetem ? A nie ma możliwości założenia nowego konta

    Konto na komputerze mam całkiem inne niż te na telefonie, wiec jak się zaloguje z poziomu komputera?

    Dlaczego google ingeruje w moj telefon ?



    jak by co mogę nagrać filmik z całym przebiegiem
  • Helpful post
    #4
    blahfff
    Level 39  
    Pomnik wrote:
    Dlaczego nie mogę dostać sie do telefonu bez logowania Google ?


    Dlatego, ze zresetowal telefon z poziomu menu wywolywanego kombinacja klawiszy. To tzw FRP, czyli zabezpieczenie antykradziezowe. Sasiad nie musial tego telefonu resetowac bo i po co skoro po resecie tez nie ustalilby wlasciciela.

    Pomnik wrote:
    Dlaczego google zarządza moim całym telefonem a nie tylko kontem, To co jak bym nie miał internetu to w ogóle sie do telefonu nie dostane ?


    Google nie zarzadza calym telefonem. Blokada FRP wprowadzaona w w okolicach Androida 5.1/6.0 wymaga aby na tak zresetowanym urzadzeniu (czyli na chama, nie znajac hasla) podac dane do poprzednio uzywanego konta. Gdybys go np zresetowal z poziomu ustawien to wowczas o poprzednie konto by sie nie dopominal.

    Skoro to twoj telefon to podajesz login i haslo do konta Google ktore bylo tam dodane i ruszy. System sie delikatnie sypie w przypadku weryfikacji dwuetapowej, czy przy zapomianym hasle gdzie np SMS przychodzi na karte SIM ktora jest w telefonie, do tego po kilku blednych probach konto potrafi sie blokowac na 24h itp. Stad tez, zgodnie z sugestia wyzej, lepiej bylo by zresetowac/zmienic haslo do tego konta na komputerze i pozniej zalogowac sie juz na telefonie.

    Quote:

    Konto na komputerze mam całkiem inne niż te na telefonie, wiec jak się zaloguje z poziomu komputera?


    Zaden problem, wylogowujesz sie z aktualnego konta i probujesz zalogowac na inne, wybierajac opcje resetu hasla skoro go nie pamietasz. Ewentualnie, zamiast sie wylogowywac z konta mozesz uruchomic inna przegladarke (np firefoxa czy edge zamiast chrome'a) i tam wykonac ta czynnosc.


    Ostatecznie, mozesz szukac sposobu na obejscie blokady FRP - troche tego na youtube'ie (wpisujac model + frp) jest i w zaleznosci od wersji softu moze udac znalezc ci sie jeszcze dzialajaca metode.
  • #5
    Pomnik
    Level 4  
    UP nie podawałem nr telefonu rejestrując te konto ,hasło miałem na telefonie zapisane w notatniku ,znam tylko email,

    Juz mam wywalone nawet na te stare konto , chce nowe założyć

    Masakra telefon do wyrzucenia bo hasła do konta jakiejś chorej firmy nie mam , nie nawadze tego google, za 5 lat jak nie będziesz miał facebooka to nie będziesz mógł z telefonu korzystać google wszędzie się wcina !

    Dodano po 9 [minuty]:

    blahfff wrote:
    Zaden problem, wylogowujesz sie z aktualnego konta i probujesz zalogowac na inne, wybierajac opcje resetu hasla skoro go nie pamietasz. Ewentualnie, zamiast sie wylogowywac z konta mozesz uruchomic inna przegladarke (np firefoxa czy edge zamiast chrome'a) i tam wykonac ta czynnosc.


    Nic to nie dało Brak dostępu do LG k8, Zapomniane hasło do konta google
  • Helpful post
    #6
    blahfff
    Level 39  
    Pomnik wrote:
    Masakra telefon do wyrzucenia bo hasła do konta jakiejs spie**dolonej firmy nie mam , nie nawadze tego google, za 5 lat jaknie będziesz miał facebooka to nie będziesz mógł z telefonu korzystać google wszędzie się wp**dala !


    Po pierwsze sie uspokoj bo to nic nie da, a blokada ma na celu utrudnic kradziez telefonu. Po drugie, mozesz podziekowac sasiadowi bo zupelnie niepotrzebnie robil na chama reset telefnu. Po trzecie, jesli to nic nie dalo to albo szukasz sposobu na obejscie tego - w google jest sporo tutoriali po wpisaniu modelu + frp, moze trafisz na taki ktory zadziala na twoim telefonie. Jesli nie to po swietach wizyta w serwisie ktory powinien to zdjac z uzyciem odpowiedniego sprzetu w kilka minut.

    Osobiscie polecalbym bym jednak to drugie, bo sadzac po poprzednich wpisach podejrzewam, ze pierwsza metoda moze skonczyc sie telefonem rzuconym o sciane ;-)
  • #7
    Pomnik
    Level 4  
    blahfff wrote:
    Pomnik wrote:
    Masakra telefon do wyrzucenia bo hasła do konta jakiejs spie**dolonej firmy nie mam , nie nawadze tego google, za 5 lat jaknie będziesz miał facebooka to nie będziesz mógł z telefonu korzystać google wszędzie się wp**dala !


    Po pierwsze sie uspokoj bo to nic nie da, a blokada ma na celu utrudnic kradziez telefonu. Po drugie, mozesz podziekowac sasiadowi bo zupelnie niepotrzebnie robil na chama reset telefnu. Po trzecie, jesli to nic nie dalo to albo szukasz sposobu na obejscie tego - w google jest sporo tutoriali po wpisaniu modelu + frp, moze trafisz na taki ktory zadziala na twoim telefonie. Jesli nie to po swietach wizyta w serwisie ktory powinien to zdjac z uzyciem odpowiedniego sprzetu w kilka minut.

    Osobiscie polecalbym bym jednak to drugie, bo sadzac po poprzednich wpisach podejrzewam, ze pierwsza metoda morze skończyć się telefonem rzuconym o sciane ;-)


    Co do sąsiada to dziwi mnie to że znał opcje restartu na "chama" ja myślałem ze restart można zrobić tylko przez ustawienia w telefonie.

    Na telefon wczoraj dość długo dzwoniłem gdy zorientowałem się ze go zgubiłem ,był tylko jeden sygnał i coś tam robot gadał ( nie morze się połączyć ) nie pamiętam dokładnie .. Dopiero po kilku godzinach sąsiad odebrał telefon i po spotkaniu powiedział mi że chciał zrobić reset aby znaleść kontakt ( no więc własnie przecież po resecie wszystko z nr się kasuje ) chyba że myślał że nr z karty zostaną.


    OBECNIE

    korzystam z tej opcji FRP ,jestem,już jestem w przeglądarce w telefonie i szukam jakiejś aplikacji tak jak na tym filmiku. Narazie odstawiam to do jutra ,Bo przez te google i sąsiada pól dnia zmarnowałem i nerwów. Jutro będę działał dalej Więc nie zamkam tematu . Do jutra:)

    https://www.youtube.com/watch?v=VR5HSDDZB9g
  • #8
    tzok
    Moderator of Cars
    Pomnik wrote:
    Dopiero po kilku godzinach sąsiad odebrał telefon i po spotkaniu powiedział mi że chciał zrobić reset aby znaleść kontakt ( no więc własnie przecież po resecie wszystko z nr się kasuje ) chyba że myślał że nr z karty zostaną.
    Jakim cudem odebrał zablokowany telefon?

    Jak Ci się uda wejść w ustawienia telefonu to ponów fabryczny reset z tego poziomu. Pomocny będzie pendrive, który będziesz mógł podłączyć do portu USB/OTG (czyli albo USB-C, albo zwykły pendrive i przejściówka OTG) i apka, która "odpali" Ci Ustawienia...
  • #9
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Jakim cudem odebrał zablokowany telefon?


    Przesuwając zieloną słuchawkę w prawo ;) mając zablokowany tel. mogłem odbierać każde przychodzące ,mogłem odpalić aparat, i 112

    tzok jutro ęde kontynuował frp a spokojnie ,jak nic z tego nie wyjdzie to będę pytał dalej

    Co do etapu jestem na 1:30 według tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=VR5HSDDZB9g

    i dalej nie mogę znaleść

    Dodano po 57 [minuty]:

    Wzorując się a tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=VR5HSDDZB9g doszedłem do 2:40 i oczywiście schody :( , na filmiku typ normalnie instaluje a u mnie blokada ...
    Brak dostępu do LG k8, Zapomniane hasło do konta google
  • #10
    staś pytalski
    Level 39  
    Tzn, wyświetla Ci się to co na zdjęciu co dodałeś, czy jakaś inna blokada? Jeżeli to co na zdjęciu, to wchodzisz w ustawienia i zezwalasz na instalowanie z nieznanych źródeł.
  • #11
    Pomnik
    Level 4  
    staś pytalski wrote:
    Tzn, wyświetla Ci się to co na zdjęciu co dodałeś, czy jakaś inna blokada? Jeżeli to co na zdjęciu, to wchodzisz w ustawienia i zezwalasz na instalowanie z nieznanych źródeł.


    Tak to co na zdjęciu.W ustawieniach nie da się tego zaznaczyć jak widac.
  • #13
    tzok
    Moderator of Cars
    Nie da rady odzyskać dostępu do konta z PC, bo ma dwuetapową autoryzację przez telefon.
    Nie da rady założyć nowego konta na telefonie, bo ma aktywną blokadę antykradzieżową.
    Nie da rady prosto obejść blokady, bo ma zablokowane instalowanie aplikacji z niezaufanego źródła.
  • #14
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Nie da rady odzyskać dostępu do konta z PC, bo ma dwuetapową autoryzację przez telefon


    nie mam dwuetapowej bo nie podawałem nr przy rejestracji,nigdy nie podaje.

    Dodano po 6 [minuty]:

    Mogę taki telefon sprzedać ? czy do śmietnika się nadaje? Jeżeli mogę to jak mam opisać tą usterkę i za jaką cenę mniej więcej wystawić ?
  • Helpful post
    #15
    tzok
    Moderator of Cars
    Autoryzacja dwuetapowa może się odbywać przez aplikację na urządzeniu mobilnym... nacudowałeś i masz problem na własną prośbę - używałbyś jednego konta Google i podał swój numer telefonu, przy rejestracji to nie byłoby problemu. Tak na marginesie to Google i tak ma dostęp do wszystkich danych na Twoim telefonie, więc niepodawanie numeru telefonu pomaga "jak umarłemu kadzidło".

    Masz dowód zakupu tego telefonu?

    Blokadę oczywiście da się usunąć, ale wymaga to potwierdzenia Twojego prawa własności do telefonu, a przez forum jest to nie do wykonania. Komercyjnie taka usługa zresztą i tak pewnie przekroczyłaby wartość tego telefonu (zwłaszcza w tym stanie).

    Używany w idealnym stanie można kupić poniżej 200 zł... więc nie sądzę, aby ktoś się skusił na zablokowany telefon, w dodatku ze zbitym ekranem.
  • #16
    J_Bravo
    Level 27  
    Nie wiem w czym problem. To w końcu android. Oddajesz smartfona do pierwszego lepszego serwisu GSM i ci FRP w kilka minut zdejmują.
  • #17
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    nacudowałeś i masz problem na własną prośbę


    Na własną prośbę ? Sory ale zawsze jak kupowałem telefon czy używany czy nowy to po włączeniu i zaktualizowaniu telefon przechodził do pulpitu, i wtedy dopiero rejestrowałem się do google ,ja resetu telefonu nie zrobiłem tylko bezmyślny znalazca ( choć zastanawiam się czy on tego specjalnie nie zrobił ,bo skoro wiedział jak zrobić reset " na chama" czego ja nawet nie wiedziałem że tak można zrobić, jak telefon ma zablokowany ekran pinem, to zapewne wiedział jakie będą tego konsekwencje , albo myślał że znam hasło do konta google ,a ja hasło miałem w notatniku zapisane na telefonie.

    W ogóle nie chce mieć do czynienia z ta firma bo od zawsze ona mi przeszkadzała, nie raz straciłem konto na youtube ,na szczęście na komputerze i nie musiałem nowego komputera kupować przez zapomniane hasło do jakiegoś google heh..

    Mi do telefonu wystarczy opera i protonmail , Nie chce być zależny od google, nie akceptuje tej firmy przeszkadza mi ona i utrudnia.

    tzok wrote:
    używałbyś jednego konta Google i podał swój numer telefonu, przy rejestracji to nie byłoby problemu


    No parzcież na tym telefonie używałem jednego konta google. To co jak kupuję od kogoś używany telefon i poprzedni właściciel miał kiedyś tam swoje konto google to już mogą być problemy ? co za bezczelna firma google ! .. Co do nr tel nie chce podawać tej firmie, już wystarczy że muszę podawać swoje dane przy kupnie karty sim , nie wiem jak Ty ale ja za inwigilacja nie przepadam i ukrócam ją na miarę moich możliwości.

    tzok wrote:
    Masz dowód zakupu tego telefonu?


    Nie mam ,Mam tylko książeczkę, kartonik i kartkę reklamacyjną "Autoryzowany Partner Serwisowy " która jest nie wypełniona ,Telefon kupiłem używany z Allegro od jakiegoś sklepu komórkowego jak dobrze pamiętam.

    tzok wrote:
    Używany w idealnym stanie można kupić poniżej 200 zł


    Tak właśnie zdecydowałem się i zakupiłem ten sam model z allegro dokładnie za 219 z kurierem. Ale nie wiem co z tym obecnym zrobić Może skargę do google napisać ? (żąrt)

    tzok wrote:
    w dodatku ze zbitym ekranem.


    Ekran nie jest zbity tylko szkło hartowane .Telefon jest w bardzo dobrym stanie caly czas jest w dobrym pancernym etui i ze szklem hartowanym więc ślady są znikome ,przez ten problem z google za 130 zł jestem w stanie go sprzedać.
  • Helpful post
    #18
    tzok
    Moderator of Cars
    Pomnik wrote:
    No parzcież na tym telefonie używałem jednego konta google. To co jak kupuję od kogoś używany telefon i poprzedni właściciel miał kiedyś tam swoje konto google to już mogą być problemy ?
    Nie, wystarczy że wykonasz reset do ustawień fabrycznych z poziomu systemu, a nie menu recovery. Bardziej chodzi o to, że używałeś tego konta tylko na tym telefonie. Gdybyś był na swoim PC zalogowany na to samo konto Google, to nie byłoby problemu, jeśli pierwszy raz próbujesz się logować na to konto z PC, to niestety weryfikacji nie przejdziesz.

    Pomnik wrote:
    W ogóle nie chce mieć do czynienia z ta firma bo od zawsze ona mi przeszkadzała, nie raz straciłem konto na youtube
    Więc czemu kupujesz telefon z systemem operacyjnym tej firmy? Android (GAOSP) jest systemem Google. Po drugie - gdyby nie Google to nie straciłbyś konta na YouTube, bo byś go wcale nie miał. Zawsze z rezerwą podchodzę do takich opowieści, bo od lat korzystam z usług Google i nigdy podobnych problemów nie miałem, może dlatego, że zawsze podawałem prawdziwe dane i ustawiałem alternatywne maile/numery telefonu do odzyskiwania hasła.

    Pomnik wrote:
    Co do nr tel nie chce podawać tej firmie, już wystarczy że muszę podawać swoje dane przy kupnie karty sim , nie wiem jak Ty ale ja za inwigilacja nie przepadam i ukrócam ją na miarę moich możliwości.
    Przepadanie lub nie, nie ma tu nic do rzeczy. Na prawdę łudzisz się, że firma Google, której system operacyjny kontroluje Twój smartfon, nie będzie miała dostępu do Twojego numeru telefonu jeśli go nie podasz w formularzu?

    Przy próbie odzyskania hasła kliknąłeś link "dowiedz się więcej o sposobie odzyskiwania konta"?
    https://support.google.com/accounts/answer/7299973?hl=pl
  • #19
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Więc czemu kupujesz telefon z systemem operacyjnym tej firmy? Android (GAOSP) jest systemem Google.


    Bo od zawsze miałem androida, i nawet nie zastanawiałem nad tym jak to obejść. Następnym razem jak będę chciał kupić jakiś telefon to nie będę szukał systemów z androidem. Więc jakie systemy nie współpracują z google? żeby nie być zależny od tej firmy ?

    tzok wrote:
    bo od lat korzystam z usług Google i nigdy podobnych problemów nie miałem, może dlatego, że zawsze podawałem prawdziwe dane i ustawiałem alternatywne maile/numery telefonu do odzyskiwania hasła.


    No a ja własnie nie i zapewne dlatego.

    tzok wrote:
    Przy próbie odzyskania hasła kliknąłeś link "dowiedz się więcej o sposobie odzyskiwania konta"?
    https://support.google.com/accounts/answer/7299973?hl=pl


    kiedyś już czytałem tę pomoc i nic mi to nie dało, Np. Mam podać poprzednie hasło.. U mnie nie ma opcji abym zapamiętał hasło gdzie kolwiek się loguje, bo zawsze moje hasła wyglądają mniej więcej tak .. HA238hr#@$324vSVxc i zapisuje je w notatniku.

    No nic na razie będę musiał tak jak mówisz podawać nr tel itd. a w przyszłości szukac systemu bez tego ustrojstwa google.

    Na moim miejscu co byś zrobił teraz z tym telefonem ? Po komisach nie chce mi się z tym latać może wystawić go z opisem co się stało i za niższa cenę? bo stan naprawdę jest dobry,w dodatku oryginalne pudełko książeczka i ładowarka przecież nie wyrzucę go.
  • Helpful post
    #20
    tino2003
    Admin of GSM Group
    tzok wrote:
    ale wymaga to potwierdzenia Twojego prawa własności do telefonu


    Gdzie to kolega wyczytał takie głupoty?

    Blokadę usunie każdy dobry serwis GSM, w przypadku tego telefonu koszt nie powinien być wyższy niż 50zł.
  • #21
    tzok
    Moderator of Cars
    Dziwię się temu, co piszesz, bo taki serwis narażałby się na zarzut o paserstwo. Mnie bliżej do serwisowania laptopów i tutaj chyba żaden poważny serwis nie podejmie się usunięcia blokady bez upewnienia się, że ma do czynienia z prawowitym właścicielem laptopa. Poza tym obecnie chyba żaden stacjonarny serwis GSM nie pracuje.
  • #22
    tino2003
    Admin of GSM Group
    tzok wrote:
    Dziwię się temu, co piszesz, bo taki serwis narażałby się na zarzut o paserstwo.


    Konkretnie podaj paragraf, albo nie siej propagandy bo ludzie się naczytają i jeszcze uwierzą, że aby ściągnąć blokadę to muszą coś udowodnić a tak po prostu nie jest.

    tzok wrote:
    Poza tym obecnie chyba żaden stacjonarny serwis GSM nie pracuje.


    Ja pracuję i wszystkie serwisy w okolicy też, dlaczego mielibyśmy nie pracować? Jakiś zakaz jest o którym nie wiem?
  • Helpful post
    #23
    blahfff
    Level 39  
    Pomnik wrote:
    Wzorując się a tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=VR5HSDDZB9g doszedłem do 2:40 i oczywiście schody :( , na filmiku typ normalnie instaluje a u mnie blokada ...


    Szukaj tutoriali typowo do LG, konkretniej tego modelu. Czasem dalo sie robic jakies cuda z wyczyszczeniem danych aplikacji, wylaczaniem aplikacji itp i opcje instalowania z nieznanych zrodel przywrocic. Nie bez powodu pisalem, ze lepiej zglosic sie z tym do serwisu bo odblokowanie z uzyciem odpowiedniego sprzetu to kwestia kiku minut, a walka z tymi blokadami "recznie" w LG to tylko dodatkowe zrodlo nerwow.
  • #24
    tzok
    Moderator of Cars
    Skoro wolno... https://www.youtube.com/watch?v=wH_d945oaJg (koleś robi to dość chaotycznie... ale najważniejsze kroki widać).

    W polu e-mail wpisujesz cokolwiek, zaznaczasz, dotykasz "..." i wybierasz pomoc (assist), uruchamia się przeglądarka. Jak telefon Ci się zgłasza po polsku, to w wyszukiwarce piszesz nie "settings", tylko "ustawienia". Otwiera Ci się panel ustawień.
  • #25
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Skoro wolno... https://www.youtube.com/watch?v=wH_d945oaJg (koleś robi to dość chaotycznie... ale najważniejsze kroki widać).

    W polu e-mail wpisujesz cokolwiek, zaznaczasz, dotykasz "..." i wybierasz pomoc (assist), uruchamia się przeglądarka. Jak telefon Ci się zgłasza po polsku, to w wyszukiwarce piszesz nie "settings", tylko "ustawienia". Otwiera Ci się panel ustawień.



    Nie działa ,nagrałem filmik

  • Helpful post
    #26
    tzok
    Moderator of Cars
    To jest jeszcze kilka innych wariantów wejścia do przeglądarki, poszukaj.

    Poza tym ta cała zabawa jest po to, by wejść w ustawienia, a Ty przecież wszedłeś, bo pokazywałeś zrzut ekranu.
  • #27
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    a Ty przecież wszedłeś, bo pokazywałeś zrzut ekranu.


    Racja ,ja wchodziłem przez, Dodaj nowa sieć WIFI tam gdzie się hasło wpisuje ,później będę działał.
  • #28
    Pomnik
    Level 4  
    tzok wrote:
    Skoro wolno... https://www.youtube.com/watch?v=wH_d945oaJg (koleś robi to dość chaotycznie... ale najważniejsze kroki widać).

    W polu e-mail wpisujesz cokolwiek, zaznaczasz, dotykasz "..." i wybierasz pomoc (assist), uruchamia się przeglądarka. Jak telefon Ci się zgłasza po polsku, to w wyszukiwarce piszesz nie "settings", tylko "ustawienia". Otwiera Ci się panel ustawień.


    Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak na filmiku,doszedłem do 4:20, Typ po ponownym uruchomieniu telefonu ma listę, i zaznacza "ptaszki" po czym dostaje się już do pulpitu ( SCREEN )



    a u mnie po uruchomieniu telefonu od godziny jest "sprawdzam połączenie,może to chwile potrwać " (SCREEN)



    EDIT

    Dobra dostałem się do pulpitu jestem na 5;17 Filmiku ,później się odezwę :)
  • #29
    Pomnik
    Level 4  
    Dobra zrobione ,zrobiłem jak typ na filmiku i działa .)

    tzok wrote:
    Skoro wolno... https://www.youtube.com/watch?v=wH d945oaJg (koleś robi to dość chaotycznie... ale
    najważniejsze kroki widać).


    Tylko za bardzo się wcześniej poddałem i dzisiaj doszedł mi kolejny lgk8 o którym wyżej wspominałem żę zamówiłem, bo nie wierzyłem że odzyskam tamten ,Więc mam dwa działające lg-ki xD no trudno jednego wystawie .Dzięki Wszystkim za pomoc w szczególności "tzok" za film który podesłałeś