Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Czy pralki Bosch WLT i WLL są rozbieralne

Kasia Szk 12 Apr 2020 18:43 1710 6
    Kasia Szk
    Level 5  
    Proszę o informację czy pralki Bosch slim są w pełni naprawialne czy to tzw. jednorazówki, których naprawa się nie opłaca? I jeszcze pytanie jaka jest faktyczna wysokość pralek bo np electrolux ew6s426bpi podaje wys. 84,5 a faktycznie mają 84 cm, w przypadku pralki pod blat każdy mm robi różnicę, więc nie chciałabym aby zamiast 84,8 miała 85 cm.
    arekb81
    Level 28  
    Pralki mają wkręcane nóżki w celu wypoziomowania, więc te +/- 5 mm wysokości da się regulować.

WLL rozbieralne, WLT nierozbieralne.

Najlepiej jak konkretny model podasz, bo 100% pewności nie mam.
    Kasia Szk
    Level 5  
    wlt24460pl serie 6 varioperfect, wll2418epl, ewentualnie inne Bosch slim serie 6 , 1200obrotów
    arekb81
    Level 28  
    wlt24460pl serie 6 varioperfect rozbieralna

a tej drugiej nie mogę sprawdzić.
    Kasia Szk
    Level 5  
    Dziękuję za informację
    mrice
    Moderator of Home appliances
    WLT i WLL są rozbieralne. Z tego co widzę, chyba bazują na tym samym zespole piorącym.
    Kasia Szk
    Level 5  
    Zdecydowałam się na Bosch WLT. To moja druga pralka Bosch, poprzednia WAE po ponad 10latach zmieniła właściciela była jeszcze sprawna. Przez kilka dni była Electrolux, ale tak szybko jak przyjechała to odjechała do sklepu bo takiego gniota nie widziałam jeszcze a konstrukcja to chyba z kartonu, spód pralki zamiast z blachy to chyba z pleksi? 🤔 Nie ma rzeczy idealnych i może przy 90 stopniach w Bosch w szufladzie piorącej skrapla się woda, ale mi to nie przeszkadza bo raczej nie piorę w takiej temperaturze. Ogólnie polecam Bosch trzyma poziom, produkowany w Rosji ale tam też robili dobre sprzęty, Simens slim ta sama fabryka- Pan z biura Bosch odpowiedział na wszystkie pytania i rozwiał moje wątpliwości, to mój 5 sprzęt tej firmy.