Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakłócenia z sieci - Komplete Audio 6 i Monkey Banana 6

oenbearen 12 Apr 2020 21:28 450 3
    oenbearen
    Level 2  
    Cześć,
    Już spotkałem się z tego typu problemem na forum, ale próbując podążać tamtymi drogowskazami nie rozwiązałem go...
    Chodzi oczywiście o zakłócenia z sieci, gdzie słysze jak mój komputer "myślI" - chociażby przetwarzając grafikę.

Mam taki schemat: Do studyjnego pc mam podłączoną przez USB kartę Native Instruments Komplete Audio 6 z wyjściami jak poniżej:

podłączoną takimi kablami:

do dwóch monitorów Monkey Banana, które mają takie podłączenia:

Komputer i monitory mam podłączone do jednej listwy "z bolcami", a ona do jednego kontaktu.

Co już próbowałem:
    - podłączałem głosniki do zintegrowanej karty poprzez te same kable z przejsciowka na minijack - efekt jeszcze gorszych zakłóceń
    - podłaczałem głosniki do zintegrowanej karty poprzez kabel mini jack - chinch - efekt jeszcze gorszych zakłóceń
    - podłączyłem do karty słuchawki - brak zakłóceń (wiadomo, nie były to słuchawki na prąd:) )
    - podłączyłem głośnik do innej listwy, komputer do innej - zakłócenia nadal występowały
    - podłączenie innego typu kablami - oczekuje na kable JACK 6,3 MONO - WTYK XLR - tutaj nie wiem jaki będzie

Poradźcie profesjonaliści, czego jeszcze nie próbowałem, a może pomóc?

Pozdrawiam,
    Adrian
    sat2
    Level 15  
    Zrób separator na transformatorze (np.OEP800). Niestety ogranicza pasmo.
    irekkol
    Level 22  
    Zapnij monitory do listwy bez bolców i daj znać czy coś się poprawiło. Czy przy podpiętych monitorach na słuchawkach podłączonych do karty jest zakłócenie?

Dodano po 7 [minuty]:

Karta ma "zbalansowane" wyjścia i takie też mają monitory. Najlepiej zaopatrzyć się w kable 1/4 TRS (stereo) - XLR. Zapewni Ci to symetryczne połączenie karta - monitor.
    oenbearen
    Level 2  
    Np coś takiego audio-omnitronic-lh-080?