Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hard reset nie działa. Lumia 650 dual sim. Win10

KryHkryH 13 Apr 2020 15:46 852 8
  • #1
    KryHkryH
    Level 4  
    Proszę o pomoc w miarę Waszych możliwości. Telefon Microsoft Lumia 650 Dual Sim z Win 10 użytkowany od miesiąca pomimo tego gwarancja już wygasła.
    Przy instalowaniu aktualizacji (automatyczna w nocy) rozładowała się bateria. Próby włączenia telefonu kończą się na:
    1. czarnym ekranie z napisem Microsoft (normalnie) następnie
    2. Niebieski, jednolity ekran, a potem wyłączenie.
    Gdy urządzenie jest podłączone do zasilania to sytuacja taka powtarza się cyklicznie przez kilka godzin do momentu odłączenia zasilania. Przy próbie twardego resetu (ciszej+zasilanie) jest tak samo bez względu na czas oczekiwania na drugie wibracje, czy też na ekran z wykrzyknikiem (ten nie pojawia się).
    Co zrobić lub gdzie zanieść telefon w Krakowie? Proszę, nie wspominajcie o wysypisku śmieci itp. ;-)
  • #3
    staś pytalski
    Level 39  
    Przeczytaj wątek:
    Link
    Tylko masz inną Lumię, także soft (product code) i nr RM musisz sprawdzić u siebie.
  • #4
    KryHkryH
    Level 4  
    Cj123, staś pytalski,
    Bardzo Wam dziękuję za błyskawiczną odpowiedź lecz niestety moja prośba została przeniesiona do działu dla początkujących fachowców, którym nie jestem. Wgrywanie softu itp prawdopodobnie w moim wykonaniu spowodowało by przeskok do innej czasoprzestrzeni lub zamianę telefonu w mały reaktor jądrowy ;-) . Raczej łopatologia itp do mnie dotrzeć może w tym temacie. Wybaczcie proszę :-(
    Nie udaje mi się nawet zobaczyć telefonu podpiętego do kompa przez usb, a nawet Windows Device Recovery Tool też nie może znaleźć dostępnego serwera z pomocą do zresetowanie go.
    Chyba pozostanie mi wyjście do jakiegoś serwisu GSM byle nie trafić na opisanych kombinatorów :-((
  • #5
    staś pytalski
    Level 39  
    Spróbuj za dnia zostawić go podłączonego do ładowarki, na dłużej. Możliwe, że się zapętlony itp, ale niech będzie podladowany. Chyba, że masz miernik i sprawdzisz ile V jest na baterii.
  • #6
    KryHkryH
    Level 4  
    Dzięki za odpowiedź, tel był podłączony 7 godz i się zapętlał uruchamiając nieustannie. Myślę że trafi do serwisu :-(
  • #8
    KryHkryH
    Level 4  
    Tak też próbowałem bez rezultatu, puszczenie przy drugiej wibracji (około 11 sek) też nic. To samo (wciśnięte) przy włączaniu kabla usb również nic nie daje. Długie (bardzo) trzymanie jednego wciśniętego oraz obu wciśniętych przycisków także nie przynosi reakcji innej niż cykliczne włączanie i wyłączanie.
    Dzięki za chęć pomocy.
  • #9
    KryHkryH
    Level 4  
    Problem rozwiązało odwiedzenie serwisu gsm na ul Kościuszki w Krakowie. Trwało to 4 godz i polegało na kompletnym przeinstalowaniu całego systemu i kosztowało 100 zł w ekspresie.