Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Niski download, wysoki upload, niski ping LTE tmobile

boncza0 16 Apr 2020 19:04 2187 2
    boncza0
    Level 1  
    Sprawa wygląda jasno. Na routerze Huawei b525-23a są zakłócenia, mam niski ping, niski download w wysokości 2Mb/s, upload 8Mb/s, wcześniej download wynosił dużo więcej, na pograniczu 30Mb/s. Bawiłem się wymuszaniem pasma, było gorzej. Czasem na paśmie 1800 była poprawa lecz po chwili znowu spadało nawet i do zera. Sprawdziłem anteny BTS i bawiłem się telefonami z speedtestem i na telefonach prędkość wynosi 11Mb/s<. Internet mam z Tmobile jak i router. Raczej sieć nie jest przeciążona bo w telefonach zawsze ta sama prędkość - antena BTS Boża Wola - kujawsko pomorskie. Mam 500metrów do anteny, zasięg 4-5 bez anteny.
    Range1
    Level 23  
    Z Twojego postu już JASNO wynika że łączysz się z zapchanym pasmem/pasmami na BTS stąd DL<UL. Podaj swoją lokalizację, wystaw ruter za okno i wymuś na nim np przez aplikację w telefonie z Android HManager: https://www.dobreprogramy.pl/HManager,Program,Android,91918.html wszystkie pasma osobno oraz wykonaj do każdego z nich speedtest wieczorny.
    matek451
    Level 43  
    Telefony pewnie korzystają z agregacji LTE2100+1800+800 z tego BTS-a, B525 nie agreguje 3 pasm , na dodatek tez LTE2100+1800 więc jest cienko, ale to po woli norma w T-mobile, oferta bez limitu danych za grosze zrobiła swoje i nawet 3 pasma nie dają już rady. Moze stacja na maszcie Orange w Unisławicach mniej zapchana, też ma 3 pasma.