Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ibiza 6k1 - Auto zapali i zgaśnie po odpięciu akumulatora

Ibizka6k2 II 17 Apr 2020 13:57 192 4
    Ibizka6k2 II
    Level 2  
    Odpiąłem akumulator, naładowałem, przychodzę, podłączam i kappa. Nie pali, kręci ale nie chce zabrać. Myślę, że odcięło go ImmO.
    Jak sobie z tym poradzić?
    Ani 1 ani 2 kluczem nie chce zapalić .
    Nacisnąłem 5 razy przycisk zamknięcia auta, to wtedy w ogóle nawet nie dało się kręcić rozrusznikiem .
    Wiec znów odblokowałem do stanu wcześniejszego, żeby się dało zapalić, ale nie wiem co dalej robić ....

Moderated By CameR:

Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

W miarę możliwości poprawiłem pisownię postu.

mariuszp19
    Level 34  
    Na początek, to napisz posta w języku zrozumiałym dla wszystkich. Z Twojego potoku słów trudno cokolwiek zrozumieć. Przy okazji edycji, może dodaj więcej szczegółów dotyczących samego pojazdu.
    Ibizka6k2 II
    Level 2  
    Ibizka6k2 II wrote:
    Odpiąłem akumulator (...) kręci ale nie chce zabrać (...) co dalej robić ....

Ibiza 6k1

Moderated By CameR:

Diesel / benzyna ?
    Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Reg. 3.1.17. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.

CameR

Moderator of Vehicle Security
    Ibizka6k2 II wrote:
    Ibiza 6k1

... to się nazywa "oszczędny w słowach" ;-)
    Czyli produkcja 03.1993 - 02.2002 ?

Ibizka6k2 II wrote:
    Auto zapali i zgaśnie

Brak/usterka "pastylki" transpondera w kluczyku lub usterka pętli immo, modułu immo, ECU, wiązki przewodów, synchronizacji immo-ECU, ...

Silnik (pojemność/moc) diesel, benzyna, LPG ?
    Jest paliwo w zbiorniku ?
    Posiadasz dodatkowy alarm, immobilizer, blokadę zapłonu, itp ?
    Wykonałeś podstawową diagnostykę OBD2 ?
    Sprawdziłeś testerem akumulator pod obciążeniem ?
    Sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki ?
    "Świeci" jakaś kontrolka na liczniku ?
    Wszystkie pozostałe obwody, urządzenia w samochodzie działają ?
    mateklos
    Level 22  
    Weź akumulator podłącz najpierw sam plus na 5 minut. Potem minus potem włóż klucz do stacyjki , na zapłon ale nie odpalaj.

Trzeba czekać potem nawet do 2h w niektórych przypadkach.
    Koledze udało się dopiero za 3 razem po 2 dniach:-)

Moderated By CameR:

Reg. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, nie rozwiązują problemu użytkownika.